Överväger att flytta hem!!

Här om veckan började någon i lunchrummet att prata om fästingar.. visst har man hört att det  är betydligt vanligare söderut än hemma i "norrland" på mina kära arbetskamrater lät det som att det var nästan vanligare att få med sig ett gäng in än vad det var att inte bli biten en dag utomhus.. Uscha!
     Idag var jag ned en sväng på Ullvi där Eva med flera höll på att röja bland en massa "skrot" som i princip tagit över hela källaren.. Jag var lite fundersam på vad det var jag såg i en stor bassäng där nere och trodde först att det bara var skräp.. Till min stora förskräckelse så var det en gigantisk spindel.. Kroppen var stor som en humla :o Eva och resterande började skratta och frågade om jag va rädd för spindlar?! Sen gav hon sig iväg efter en bit papper som hon tog ihjäl monstret med..  Tydligen var det inte alls ovanligt med de små ludna monstren men jag ryser bara av tanken på hur det måste kännas att klämma ihjäl den där stora med bara fingrarna..  Tacka vet jag Norrland!!!

Ja, vad säger man?

Suck. Vilken besvikelse. Om det kommer fram att någon av mina vänner röstat på SD så är vi INTE vänner längre!! Tycker förstås att det är trist att det inte blev en RödGrön regering heller.. Hoppades verkligen på det, men jag vet itne om  det är jag eller alla alliansens väljare som missat något!?..och på tal om politik så sitter jag och tittar på trean där de visar New York-fruar?!.. Tydligen gillar inte hemmafrun eller hennes bortskämda hund socialdemokrater.. Vilket nästan känns lite skönt med tanke på de kommentarer hon hunnit med att fälla så här långt in i programmet.. Programmet har dock några charmiga karaktärer som man kan skratta gott åt.
     Jag har i alla fall haft en myshelg med älsklingen igen! Vi tog vårt ansvar och gick på Bibblan och förtidsröstade i lördags men sen har det mest varit mys framför tv:n med bland annat valvaka och film. 
     Blev en lång dag på jobbet med.. Började strax efter sju och slutade strax innan sex.. Men det har man väl förhoppningsvis igen en annan gång :)


Stockholm

Efter jobbet i fredags skyndade jag mig ned till järnvägsstationen för att ta tåget till Stockholm och Simpan :) Älsklingen mötte mig på tågstationen och sen gjorde vi sällskap till Kista Galleria där vi stannade till och käkade på Food Court.. Simpan valde en maxiakansk burgare som visserligen hade sjukt god drassing som tillbehör men själva biffen var en riktig gammal skosula.. själv valde jag en kycklingsallad för 89:- som bestod av ett halvt isbergshuvud och kanske 80 gram kycklingfilé.. Inte prisvärt direkt. Tror vi valde lite fel rätter/restauranger den här gången för tidigare har jag bara hört gott om restaurangerna i gallerian.. Om en nästa gång ska jag käka på thai/chinese, för det såg sjukt gott ut och det var rejält med mat. Morsan ahr tydligt ätit där och tyckte det var riktigt bra!
     Efter maten drog simpan hem till husby och jag stannade kvar för att spana i affärer. Jag köpte bland annat  handdukar på Hemtex eftersom jag bara fått med mig TVÅ stycken ned till Köping.. Det inhandlades även ett par mjukisbyxor och en tröja på BikBok.
 

Fredagens shopping.. Fast jag köpte den i grönt!!


När jag väl kom hem till Simon var vi båda så trötta att vi somnade under tiden vi försökte se film.. Jag var så trött så jag vet inte ens vad det var för en film vi försökte se..
     På lördagen hade vi bokat med Miriam att komma förbi på fika.. Vi tog buss/roslagsbanan till Täby, där jag stannade till och köpte ett par kängor. Simon inhandlade också två fina och mysiga tröjor innan vi blev hämtade av Miriam. Det var första gången jag var till henne så det var intressant att få se hur hon hade det.  En stor lägenhet, en med fem ungar var den kanske rätt liten ändå.. Tur ungarna går med på att samsas om rummen :) Vi hann inte vara kvar allt för länge eftersom vi bokat middag och förfest med "Nordlanders" , så Miriam var snäll nog att skjutsa oss tillbaka hem till husby igen.

 Nya skorna från Din Sko.

På kvällen tog vi oss ut till Hammarby för Käk och trevligt sdällskap hos Hanna och Emil. Grabbarna jobbade på duktig och visade upp fina "cooking skills".. det var för övrigt ganska spä'nnande att se dem försöka "spritsa" mos på plankan med hjälp av en tratt och plastpåse ;) Efter maten dök även Christian upp och sen drog vi ned på stan en sväng. Väl hemma igen somnade både jag och Simon på direkten och sov som stockar.
     Idag  körde vi en avslutade middag med Emil och Hanna på Pong på drottninggatan.. de har en trevlig buffé, med lite allt möjligt. exemeplvis vårrullar, räkchips oliak typer av nudlar, grillad kycklingfile, kyckling i jorndötssås,  skalddjur, kött och  en massa rolig frukt.. bland annat har de en jordnötssås som Simon tycker om så han äter tråkigt nog bara av filén och den såsen..
      Efter maten sa vi hejdå och simon hängde på mig ned till tåget.. ca 1,5 timma senare var man tillbaka i Köping!

Jag har haft en jättetrevlig helg med mycket fint sällskap, men jag saknar redan pojkvännen :(


Mjölk är livet!!

Jag blir så j*vla less!!
Av någon anledning verkar vår mjölkleverantör på jobbet vilja slippa oss som kunder.. Jag tror det är 3 eller fyra av de fem senaste leveranserna som det varit fel på nu.. Leverar de inte fel antal så, får man fel grejer alternativt produkter med orimligt korta bäst-före-datum på.. Det händer också att man beställer hem varor som leverantören "nollar" utan att höra av sig.. Så då står man där utan grädde, yoghurt eller vad de nu kan vara.. Aja tur man fått hem en himla massa krossade tomater och majskorn att drya ut maten med istället ;)
     Jag har suttit och kikat lite på Em-kvalet ikväll.. Kom på mig själv vid Zlatans andra mål med att sitta och applådera.. Kände mig lagomt töntig där jag sat ti min ensamhet! 
     Första lönen landade på kontot idag.. av någon anledning hade de bara dragit 25% i skatt, så nästa månad kommer de att dra 43% för att kompensera..(gissar jag).  Lite drumligt av dem på lönkontoret kan jag tycka.. Känns ju lite sådär att halva lönen försvinner iväg till staten/landstinget.. Men men, rätt ska vara rätt!

Köping

Då ska vi se! Vi gör väl ett nytt försök att ta tag i den här bloggen! Jag har ju trots allt en hel del tid över att lägga..
     För er som missat det så bor jag numera i Köping. Yes, "En anna del av Köping" det är precis där! Jag jobbar som kostchef i kommunen sen fyra veckors tillbaka. Jag har gått dubbelt fram till i fredags så nu ahr jag gjort två dagar på egen hand.. Det är mycket att ta in men det känns som att dfet komemr att gå bra. Jag har bra personal och kollegor så:)
     Till helgen blir det nog en tripp till Stockholm. Jag har iaf bokat in ett besök hos kusin-vitamin och sen får vi se om Hanna och Emil orkar umgås med oss annars får vi hitta på något annat. Jag har iaf ingen lust att sitta hemm ai lägenhet som helgen som passerade.. Jag höll på att surra ihjäl pappa då  han ringde för jag hade så litet att göra.. Han var väl i för sig rätt ensam han med eftersom mamsen var nere i Stockholm på tjejmilen.  (Hon hade dock inte tid att träffa mig så jag åkte inte dit något).. Det tar ju bara 1 timma och 20 minuter med tåget mellan Köping och huvudstaden.. Sen tar det bara 20 minuter till Västerås också, så jag ahr tjatat på Simon om att söka jobb där alternativt i Stockholm så vi kan skaffa ett boende tillsammans i Västerås..

Nu ska jag kika på Biggest Loser.. Emelie i grönt verkar helskön!!

RSS 2.0