Skön seger!

Det blev en otroligt skön vinst igår mot Bonsjöhöjden. Gästerna tog ledningen med 0-1 vilekt sto sig till halvlek. I början av första gör vi två snabba och vi hinner med att göra ytterligare ett mål innan bortalaget kvitterar. 3-2 med tio minuter kvar och vi drabbas av panik vilket resulterar i ett flertal fina chanser för Bonsjös del. Somturärräddar Madde oss  vid ett flertal tillfällen och vi vinner matchen med 3-2.  3 viktiga poäng,´och troligtivs säsongens skönaste vinst! Kändes extra bra med en trea då det varit lite poängtorka de senaste matcherna.

Viktiga poäng

Idag har vi match mot Bonsjöhöjden, kl 17:00 på Kramfors IP. Vi liggeer för tillfället två i serien med 29 poäng, och har både Modo och Bonsjöhöjden hack i häl på 28.. Vi har båda dessa lag kvar att spela mot och behöver vinna båda matcherna för attbehålla vår andraplats.. Så det är tre viktiga poäng det handlar om ikväll. Senst vann vi på bortaplan så jag gissar att härnösandstjejjerna är revanschsugna. Jag hoppas bara vi kan hitta tillbaka till det spel vi hade i slutet av vårsäsongen, så ska de här nog inte bli några problem.
     Efter matchen bär det av hemöver mot Umeå igen.. Har försökt övertala Simon om att vi ska se film så vi får väl se.. Nu ska jag i alla fall packa klart mina väskor så jag bara kan sticka direkt efter att vi tackat.. Blir som tajt om tid, så pappa har lovat att köra mig till Ullånger så jag åtminstone ska ha en chans att komma med bussen!
    

I´ll probably sleep like a baby

Ikväll har man varit helt ensam. Mamma är i Sthlm på Tjejmilen, farsan på Surströmmingsfest och Simpan är fortfarande hemma i Umet, så jag fick se film själv. Simon såg Drag me to hell med Micke och Niklas igår så jag passade på att se den jag med. Blev ganska så besviken faktiskt. Tycker inte alls den var speciellt läskig eller hemsk. Inte heller någon bra handling. Jag förstår inte att den fått så bra betyg på till exemel IMDB.. Några äckliga scener var allt.. Så inatt sover man nog både lugnt och tungt, då med tanke på mördararbetstiderna vi haft vid inventeringen..


Solgula kantareller

Jag har ju nämnt det tidigare veckan också, men papsen är riktigt snäll han. Idag medans en annan en inventerat klart på Konsum har Pappa och Dan varit iväg och plockat finfina kantareller, 30kg närmare bestämt. Pappa stod för dryga 16 av dem och snäll som han var behöll han närmare ett kg till mig som jag nu stått och resat och förvällt. Stekte även ett gäng i ritkigt smör som vi åt på spisbröd! Ritkigt gott!!
   Snart skallfarsan iväg på surströmming och själv ska jag föröska laga mig lite middag. Det får bli kyckling idag, som i princip alla andra dar.
  

Realativt smärtfritt

Det har gått rätt bra ikväll med inventierngen.. Jag har räknat och kappat in tuggummin och cigaretter hela kvällen. Jag har hållit på i dryga tre timmar och är ändå inte klar än med ens fem av sex kassor.. Det är inte klokt vad lång tid det tar att inventera, och speciellt då dosorna vi använder är lite halvkassa och gärna laggar då man ska synka.. 
     Vanligtvis brukar jag se ganksa jävlig ut efter en dag på frukten där man släper skitiga pallar och tar hand om mosad frukt och så vidare.  men idag då jag hängt över kassan och räknat ser jag inte klok ut.. Mina tididgare svarta byxor är grådassiga av allt damm och händerna ser ut som när man varit ute och grävt efter mask.
     Näe nu får det nog allt bli läggdags så man orkar upp och räkna imogon igen!

Inventering

Så skall man snart iväg på årets inventering på Konsum. Hyffsat trist göra, speciellt med tanke på att det tar ett antal timmar. Man har åtminstone bra betalt ikväll så vi börjar först 19:30.. Vi ska hålla på i tre, fyra timmar och sedan börja 6:30 imorgon igen. Blir sämre betalt så, men det är väl troligtvis det som är planen. Att vi ska hinna klart innan tolv så de slipper ge oss 100% ob för arbetet imorgon. Oavsett så känns de bra med några slantar till så här efter att man spenderat det mesta av lönen redan. Har flertalet räkningar att betala uppe i Umeå, och än har inte Johan fått betalt för bensin och parkering sen vi bilade till Arlanda. Jaja, nu måste jag göra mig klar för att trampa ned på stan! Gokväll!

Snäll-pappis

Igår hyrde jag och Simon Män som hatar kvinnor på OKQ8. Sista exet. Ingen av oss hade sett den och tyckte att det var väl dags att göra det. Och jag kan väl bara hålla med resten av folket och äga att den var ritkigt bra. Brutal? möjligtvis för att vara en svensk film.. Det jag fastnade för var att den hade den där lite svensk mystik á la 90-tals film/serie känslan över sig. Man kände sig näst intill delaktig i "utredningen". Det ska bli intressant att se om uppföljaren blir lika bra.
     När simon for hem var OK stängt för längesednså jag tog på mig att lämna igen filmen.. Som tur är har man en behändig far här hemma som erbjöd sig att ta en extra sväng och lämna igen filmen åt mig! De är ju lite halvknepigt att ta sig fram i Kramfors nu när de byggs för fullt.. Men farsan offrade sig minsann!
     I eftermiddags har jag också kikat på första avsnittet av True Blood, på SVT Play.. Lite småskum serie verkar det vara, men den kanske måste ges lite tid.. Inte fick man s till Skarsgård i första delen hellre..


Fyndat

igår bad Simon mig om en liten tjänst.. Nämligen att ta mig in på stan och köpa ett par Converseskor på rean som han sett innan vi drog utomlands.. De skulle kosta 700 men var nedsatta till det halva så han tyckte det var lika bra att passa på eftersom han i princip bara använder Converse på fötterna. Snäll som man är.. (det är ju sjukt jobbigt att ta cyckeln ner på stan som tar max fem minuter) så tog man sig en tur imorse till affärn. Skorna fanns kvar så dem plockade jag på mig direkt och sen spande jag runt efter ett par till mig själv också men hittade inga. Det fick bli ett par Replay istället. skorna skulle tillsammans ha kostat 1300kr  men eftersom det varit rea och nu är slutrea behövde jag bara lägga ut 250 spänn. Sjukt bra fyndat!! 150 för Simons och en hunka för mina..  :)


Inget Umeå

Nej det bblir inget med att åka upp till umeå innan helgen. Jag skulle ju egentligen göra en snabb visit där uppe för att skriva en tenta men det krockar i och med att jag ska vara med och inventera på Konsum i helgen. (Jag trodde tentan skulle vara redan imorgon). Så nu får simon åka upp själv för att göra någon labb och förhoppningvis även fixa lite tills på söndag då en annan en skall åka upp.
     Jag är rädd att jag blev lite smått beroende av sällskapet under semestern, så nu blir det nog väldigt trist och ensamt i några dar..

Random pics

 
På väg till Sunny Beach
 
Redo för första middagen
 
5,50 kronors ölen
 
En sämre gjord Strawberry Daiquiri
 
Hungrig i väntan på mat

 Kinesiskt på Blomstergatan
 
Vi åt kinamat igen!

 Middag på Sea Food
 
Nöt, fläsk, kyckling, paprika, tomat, aubergine morot, gurka och lök (ca 500g kött) för ca 85kr
 
Tillbaka på Arlanda

Sunny Beach

Under en veckas tid har det pressats i sol, hoppats i vågor, strosats bland bazarer, ätits friterats och suttits på toa.. Vi har minsann haft kanonväder med kalasvärme och massvis med sol. Bara ett par dagar drog det moln fram på himlen, men de var ganska skönt med växlandet så man slapp solsting. Vi var bara ned till standen och havet vid två tillfällen eftersom det var så bekvämt att bara gå ned till hotellpoolen och slippa all klistrig sand..  Men de är klart att bada i det varma havsvattnet är något speciellt.. Lina blev som ett litet barn i vågorna.. Hon som brukar bada mnst var helst plötsligt den som skulle vara i mest.
     Käket i bulgarien är väl som det är.. Klart man kan få en hel del schyssta köttbitar med pommes, men det är sämre med sås. Ketchup och majonäs står det på vartenda bord. Däremot rekommenderar jag vrkligen att man går och äter något wokad på någon av ortens kinarestauranger eller att man väljer något mexikanskt. På så vis får man lite smak på maten och man kan normalt hitta något som känns lite fräschare än oljiga strips.. Annars finns ju allitd dinken och KFC för den som vill äta som hemma.. 
     Det blev inte spcielt mycket shoppat för egen del men simpan köpte ett flertal t-shirtar så han fyndade rejält. Det blev förstås lite alkohol i resväskan oxå.. Det är ju svårt att låta bli då en flaska vodka landar runt femtiolappen.
     Sen har det varit kul att lära känns Johan lite bättre, vi har ju inte umgåtts så himla mycket på hemmaplan. En väldigt bra kille som är himla förtjust i att dricka öl. Jag tror även jag lärde mig ett och annat om min egen grabb.. <3!!
Tack för en fin vecka sällskapet!!
 


Hem ljuva hem

Jag är nu hemma på Solis i Kramfors. Det ska bli underbart att sova i sin egen säng igen!! Kommer med info om semesern imorgon.. Godnatt med er!

Congrats love!

GRATTIS till världens bästa grabb som fyller 22år idag!


Älskar dig vännen!!                  

"Tjockpitten"

Imorgon bär det alltså av mot Arlanda, burgas och slutligen Sunny Beach. Känns kanon och enligt vädret verkar det bli en mestadels solig vecka för Borgströms med bihang. Morfar sa till mig idag att jag måste hålla ett öga på Lina eftersom hon visst talat om att gå fram i tjockpitten och ta över flygningen. Landningen var tydligen vad hon såg allra mest fram emot.. Han är söt morfar!
     Jag har i princip packat klart nu, är väl de sista i form av hygienartiklar som jag skall använda även innan vi åker som inte stoppats ned ännu. så nu lär vi nog itne höras av på ett tag! Hejja!!  
    

Sandalerna är packade

Sådär ja! Så fann man till slut ett par skor att ta med till utlandet. Jag hände på pappa till Sundsvall och sov i bilen fram till kl 10:00. vi båda trodde han skulle vara tillbaka på parkeringen  strax efter 9:00 men han hade visst fått vänta en bra stund innan han fick komma in. Lite lätt överhettad och yr vaknade jag upp under en stor filt i bilen och vinglade bort mot parkeringsautomaten för att fixa en ny biljett..
     Efter det gick jag upp emot stan och tandläkaren men eftersom de hade portlås kunde jag inte komma in och seefter vart farsan tagit vägen.. Så istället tog jag en sväng in på DinSko där jag ganksa snabbt hittade en par bruna sandaletter spå rean som fick följa med mig hem.. Precis då jag ska till att betala ringer pappa och så drar vi sedan vidare till Birsta. Eftersom det egetnligenv ar ett par prommenadvänliga sandaler jag behövde gick min skojakt vidare.. Men inte speciellt länge så jag  inte hann  mer än in på DNA och fick syn på et tpar enkla svarta sandlar, även dem på rea. Sen snurrade jag runt lite inne i köpcentret efter någon tröja eller dylikt men farsan ringde rätt snart och ville åka hemöver så de blev ingen mer shopping än en liten väska jag tänkte sätta sminket i då vi drar imorgon.
På vägen hem stannade vi till i Härnösand och handlade till middagen. Det blir tacos :)


Sundsvall?

Eventuellt blir det en tidig tripp till sundis imorogn i jakt på ett par skor. Farsan skall nämligen neröver till tandläkaren så då kanske man passar på att hänga med. Problemet är bara att pappa skall vara där 8:40 och affärerna öppnar först 10:00.. hm!

Födelsedagsbarn i förväg

Igår firande vi simons 22årsdag lite i förväg. Detta eftersom vi planerar att sitta på ett plan på väg till Bulgarien då han faktiskt fyller år. Morsan tyckte minsann vi kunde passa på att grilla, så det blev kyckling med jordnötsås och ris, och till efterrätt serverades det blåbärskaka med vaniljvisp! Jornötssåsen och kycklingen var sjukt god så ev. dykter de upp något recept senare. Vi lirade förs kubb mot mor och far med vi åkte på stryk även denna gång. som tur var fick Simon ett svart kubbspel i present så nu kanske vi kan öva lite uppe i Umeå tills nästa sommar och turnering på solvägen!
Vi lirade som sit BrainStorm även denna kväll vilket som vanligt resulterar i pappa slänger ur sig ord då de inte är hans tur, och att morsan ifrågasätter skaprna av spelet.. Jag och simon vann i alla fall, men efter det var alla så trötta att vi bestämde oss för att avsluta kvällen. (kl 22:30 hehe..)
     Simon och jag såg på en TinTin film och sen blev de till att sova.


Så jäkla trist resultat

Vi lyckades förlora med hela 2-5 mot Härnösand. (1-1 i halvek..) Känns ritkigt surt då Härnösand egetnligen inte alls är speciellt bra. Vi lägger bollar i stolpe och ribba och missar frilägen samtididgt som vi gör ordentliga tabbat försvarsmässigt. Självmål, och strul i backlinjen resulterar i tre enkla mål för HSK´s del. Egentligen är det inte så mycket dem som vinner matchen, utan snarare vi som förlorar den. Riktigt trist resultat med tanke på att de spelmässigt itne var ett dugg bättre än oss.
     Frånö hade visst förlorat de med.. 3-8 och simpan hade visst inte vart in ens. Han som lovat mig ett mål..

Match i ovädret

Så var det dags för match igen. Missade ju år senaste med tanke på att jag inte tyckte det kändes värt att ta ledigt en hel lördag för att vara med och lira. Eller värt kanske är fel ord, men jag kände att jag var i större behov av pengarna än att ha spelat matchen. Går ju en ganska bra slant nu när vi åker till veckan. Hur som helst så ska vi pela hemma mot Härnösand. vid senaste mötet vann vi med ganska övertygande siffor, så förhoppningvis går det vägen även idag. Vi saknar dock två ordinarie backar så det kommer se lite annourlunda ut i försvaret idag. Men jag återkommer väl som vanligt med resultatet lite senare. De har varit rätt dåligt väder i morgonen, blåst och regn, men nu verkar det börja spricka upp lite i alla fall..
     Även Simon har match idag. Frånö lirar mot Undrom så Simon blev inringd att sitta bänken. Han har ju knappt tränat något i sommat på grund av en inflammation i hälsenan, men nu tränade han i torsdags och de hade visst funkat bra. Så lycka till till Frånö i eftermiddag med!!


Underbart

..med ledighet!
     Så var sista dagen på konsum avklarad för den här sommaren. sista veckan har gått ritkigt segt, men det blir ju så när man börjar räkna ned. Inte nog med att tiden har gått sakta, i torsdags pajade även papperspressen så just nu står det rullvagnar med kartonger på hela lagret. blir lagomt kul för dem som kommer tillbaka från semestern på måndag. 
     Bussigt av Marie att bjuda alla på tårta också. Emlan hade bakat / gjort två stycken tårtor med chokladmousse och hallon/kesella fyllning! Inte helt dumt som eftermiddagsfika. Lina och Christine malde nog på bäst men så fick också Lina en rejäl sockerdipp i slutet av dagen. Stackarn!
     Imorgon skall vi "fira" Simpans födelsedag i förväg här hemma, så de blir lite gott käk och kubbspel! Simon vill nämligen ha revanch på morsan, men vi får väl se hur de går med det!
     Jag har även börjat lite smått med packningen inför tisdag.. Ska bli skönt med lite riktig semester.

Shoppingsug

Nu blev jag jättesugen på att beställa lite kläder från forever21:s hemsida. De har så himla mycket söta, snygga och roliga plagg och accessoarer att välja och vraka bland. Påminner en del om Gina Tricot, men köper man något där har garanterat hälften i ens umgängeskrets snart en likadan tröja men förhoppningsvis i en anna färg.. Dessutom har de en större variation på sina kläder.
     De har även jättebra priser på hemsidan, men det är då frakten och eventuell tullavgift som måste räknas in.. Något jag har otroligt dålig koll på, så beställningen får nog läggas på is ett tag..


Skoooor

Jag är i stort behov av ett par nya skor just nu. Eller ja, om cirkus en vecka då vi drar till utlandet. Jag räknar förstås med bra väder och tänkte inte dra runt i ett par höga svarta Converse direkt.
     Jag har knappt spenderat någon tid ute i år med någon form av sommar aktiviteter så jag har inte tagit mig för att skaffa några sandaler eller toffloratt slappa i. Så nu är man i akut behov av ett par lite svalare och bra skor att gå i. Har även problemet att jag måste ha något runt hälen för att skon skall sitta kvar på foten så vanliga tåsandaler går altså bort. Var in på Euro Skor senast idag, men deras skor är stora i storleken så deras minsta, 36:an, är på tok för stor för mig. Sen kan det väl hända att det finns någon modell som passar, men hur kul är det att lägga 500 kr på ett par riktiga sommarskor så här när det går mot hösten. Sent att beställa något är det också..jaja får bli barfota eller kängor..

Finally

Så har vi äntligen lyckats boka vår resa till Bulgarien. Japp, Sunny Beach och alldeles lagomt mycket fjortisvarning! Nej, det blir betydligt mindre alkohol detta år men förhoppningsvis minst lika mycket sol och bad! Ska bli grymt skönt med lite semester. Vi åker den 18:e från Arlanda så det är ganska exakt en vecka kvar nu. Vi har inte ritkigt bestämt hur vi skall ta oss till flygplatsen och hem men det lär nog lösa sig. Är ju rätt så kostsamt med flyg och så vidare. 
     Vi utnyttjade förresten en premicheck från Coop. 5% på resans slutsumma får man. 695kr för vår del vilket innebar att vi i princip fick transfern på köpet! Så nu ska vi bara se till att höra av oss till Forex om växling av pengar samt att fixa den där jäkla resan så är det bara att dra sen!!
      

Ice Age 3

Ikväll blev det film igen med Simon. Närmare bestämt Ice Age 3. Man har ju ändå en del förväntningar på den i och med att de två tidigare filmerna varit minst sagt underhållande. Och visst var även denna film rolig, men jag tycker ändå ite att den var uppe i ritkigt samma klass som de tidigare. Jag är absolut inte besviken, men inte heller överförtjust om man säger så. Bra underhållning för hela familjen och fyra av fem får den av mig!
     Var förresten på crusing under gårdagen. Vi festde till hos Edis och vandrade under kvällen/natten in till stan. Endast Gladan var öppet men in  dit var det sådan kö att vi hann ge upp till och med ett par, tre gånger innan vi gav upp och tog en sväng runt torget. Tydligen hade det varit näst intill outhärdligt där nere så de var nog lika bra man aldrig tog sig in. Jag plockade istället upp en Simon com köade in till öltältet utanför Gladan och gick hem och sov. Så själva crusingen var väl inte någo att hänga i julgranen direkt! Trevligt att träffa folk dock!!

Matchen

Det blev förlust mot Serieledarna Hägglunds med 3-1 (3-0).. Det har varit en massa strul innan matchen eftersom Hägglunds ville tidigarelägga den eftersom de skulle arbeta på något jippo med Thoman Ledin under kvällen. vi hade sagt nej och frågat om de inte kunde spela Söndag istället, men då hade de visst match med sitt 2:a lag. Så då föreslog vi måndag men fick aldrig något svar. Matchen skulle spelar 16:00 men Hägglunds ville ändra till 15:00.. vilket de gjort på ÅFF´s hemsida med mera. Men eftersom vi inte skulle ha tillräckligt med spelare till den tiden var det en ren omöjlighet för oss. (Vi var ändå redan tre tjejer från startelvan som inte kunde delta överhuvudtaget om matchen skulle spelas på lördagen.) Tydligen är domarn skitsur då Kramfors dyker upp i över klockan 15.15 och säger att man har en kvart på sig att byta om/värma upp. Kramfors springer runt som yta höns och efter en kvarts spel står det 3-0 till Hägglunds.
     Jag fattar inte hur man kan ha gått med på ett spela redan halvfyra så vi matsatt oss att ändra tid till klockan tre redan från början. Hur det kunde bli Kramfors problem att Hägglunds ledare strulade förstår jag inte!  nu är i alla fall seriesegern utom räckhåll, vilket känns förjävligt!  att vi inte ens fick chansen att ge dem en ritkig match..

Grattis i förskott

Blev en sallad tillsammans med Simon idag på stan. Han nämnde något om att han inte visste vad han skulle ha på sig så till slut nämnde jag att han kunde få öppna ett av sina födelsedagspaket i förväg om han ville.. Han är inte som Jordan direkt, så det hela slutade väl i princip med att jag tvingade honom att komma över efter att jag slutat för att ta emot paketet. Tveksamt är det däremot om tröjan han fick kommer att komam till användning eftersom det idag är riktigt varmt ute.
     Själv skall man i alla fall till Edman för partaj ikväll! Sen bär det väl ner på stan. Men nu måste jag ta mig en dusch. Kommer med lite info kring dagens förlustmatch mot Hägglunds lite senare!


Adidas Jacka/ Tröja jag beställt till Simpan på LaRedoute.se i födelsedagspresent!

Potatissallad a la France

Idag har jag käkat riktigt god middag här hemma. Stekt kycklingfile med Fransk potatissallad och vitlökssås!
Salladen bestod av;
10-12 medelstora färskpotatisar, (kokta och nedkylda) 
100g Ruccolasallad
2 st Tomater
½ Gurka
1 st Rödlök
150g Salladsost
20 Oliver med pimento
Grekisk Dressingmix


Dela var och en av potatisarna i ca 8 delar
Skölj och tillsätt Ruccola
Skär tomat och gurka i stora tärningar och löken i skivor
och tillsätt dem tillsammans med osten och oliverna.
Blanda dressingen enligt anvisning på förp. Häll över salladen och rör om!


Fodrat

fick H&Ms "fashion mail" idag. Tragiskt nog hittade jag så här mitt upp i solen och värmen en riktigt trevlig fodrad jacka. Känns lite smådumt att börja kika på sådant samma sag som man varit iväg och svalkat sig i badvattnet!
     Men som sagt..hm.com, finns i rött och petrol 499:-

Inte klokt

Det är inte klokt. Jag är ledig och de är kanonväder igen?! Annars brukar ju min ledighet vara ett säkert kort till regn och rusk.  Men jag klagar inte. Jag, morsan och syster skall troligtvis bli skjutsade av papsen till nåt badställe. (Mamma var ju på dans igår och fick i sig lite så hon vågar inte köra än.) Ikväll blire nog film med älsk, Jag har i alla fall bokat honom som sällskap ikväll!!  Nu drar vi! Hejja!!

Nervigt

Vi åkte iväg till själevad idag för att spela match igen. Var ritkigt nervigt då de fram till en bra bit in i andra halvlek fortfrande stod 0-0. Men så äntligen släppte det för oss och vi gör tre snabba. De får några kontringar man istället är det Själevad som tar med handen i straffområdet vid ett av våra anfall så det blir straff. Vår måis Madde la ned enkelt åt vänster vi ökade på ledningen till 0-4, ett resultat som stod sig tiden ut. 
     för övrigt hade vi ritkigt hårda bollar, inte hårt pumpade utan mest tunga. "billig skit" enligt Peter. så nu har man minsann en riktig huvudvärk att tampas med. Domaren var väl i det sämsta laget.. Tror inte trion ens kunde ofsidereglerna.. Men de är som vanligt. Vi har sällan bra domare i div 3..

Mumsigt fika

För tillfället, eller ja denna veckar heter de väl, har vi extrapris på Honungs- och Galiamelon på Konsum. 9,90/kg vilklet innebär att de relativt små melonerna osat runt 8 kr. Så idag köpte jag mig en otroligt saftig och smakrik honungsmelon att äta på eftermiddagsfikat. Delade den i två halvor och åt den sedan med sked. Yummie!!
     Har jobbat ikväll så de blev en ganska seg kväll med lite paj morsan lagat till middag och så lite tid att spana på utalndsresor. Simpan har varit iväg på fotboll. Frånö vann mot Ramvik i kvällens derby.. 2-5. Grattis! Imorgon ska vi spela mot Själevad igen. Vi hoppas och tror på enn till 3 poängare. Blir väl uppdatering på det imorgonkväll antar jag. 
     vi ska troligtvis boka resa imorgon med, vilket vi får tacka Agneta med premeichecken för! 18:e är det tänkt att vi ska dra  över gränsen så nu är det inte långt kvar!


Guldbröllop..

Mor kom fram till att de visst missade att fira 20år som gifta ifjol.. och sa något i stil med att det måste ju ha varit guldbröllop!? Stopp i backarna tyckte jag och sa att de där med guldbrölopp är ju näst intill ouppnåeligt, och menade att man måste i princip vara gift från födseln för att hinna med att vara gift så pass länge att man skall få fira något sådant. "Tror typ de är 50 år eller något sånt" Sa jag och mamma protesterade. "Nej gud, det finns ju diamantbröllop också. det måste vara guld eller i alla fall silver då man varit gifa i 20år!"


Ikväll har jag kollat upp det.. Och mycket riktigt är det 50år man skall ha varit gifta för att fira guldbröllop, och silvret har de minsann 4 år kvar till.. vad de borde ha firat ifjol var Porslin, och i år var det minsann nylon!! Och håller de ända fram till 2048 kan de se till att fira diamntbröllop med!!

Solbad på Rotsidan

Imorse väckte mamsen mig vid halvtio och frgåade om vi inte skulle ta en sväng till Rotsidan. Visst, tyckte jag och kravlade mig upp ur sängen..  Morsan yradde som vanligt på och letade radio, handdukar, fika och så vidare. Vi kom nog inte iväg förrän 11:30 och då bar det av mot mormor som också ville hänga på.
     Natyrligtvis körde vi fel så vi fick börja ringa runt för att höra oss för om en vägbeskrivning. Tror i var framme först 12:15, men då fick vi också en, icke guidad, men rejäl tur runt Nora! Sen tog det ju sin tid att ta sig ned till vattnet också då mormor har svårt att gå fort på grund av hjärtat, men även för att hon har de svårt att gå på klipporna.. "Vad skulle ni dit och göra med henne" tyckte Simon ;)
     Vi var kvar i några timmar och jag hann med att svalka mig bland alger, fjädrar och en död spigg som kom flytandes på vattenytan.. På vägen hem stannade vi till på Trädgården för att köpa blomma till papsen.. Han och morsan firar bröllopsdag idag, vilken farsan naturligtvis inte kom ihåg!




Potatisvantar

Jag har fått ett par potatisvantar av mamsen nu i sommar som ska få följa med upp till Umeå då det blir att åka hem igen. De finns tydligen för ca 10kr på Beijer, men för den som vill beställe ett paar lite mer exklusiva finns de på nätet hos Bluebox.se för 49kr + frakt.


"Skrubbhandskar - potatis
Visste du att 50% av alla vitaminer och mineraler i grönsaker och rotfrukt sitter på dess skal eller precis innanför? Det betyder i sin tur att när man skalar en potatis eller morot så skalar man faktiskt bort en väsentlig del av det som är nyttigt.
Vi har en lösning! Handskar för att enkelt skrubba bort smuts och skal från färsk potatis, morötter och andra grönsaker.
     Sköljs under kranen efter användning. Går att tvätta i maskin 40 grader. En storlek som på grund av sin elasticitet passar de flesta vuxna. En praktisk ögla finns på varje manschett, så man kan hänga upp handskarna när de torkar" Bluebox.se.

Förlåt..

De var faktiskt inte meningen att föstöra din lördagskväll/söndagsmorgon.. Oavsett vad som händer så betyder du mest, och jag tycker du borde ha förstått de nu! Att du är mitt allt, jämt!
     Idag var jag iväg och käkade en sallad med Simon på Jakten. Kebab, isbergssallat, rödlök, nån tomatskiva och lite dressing för 80 spänn är fan inte nådigt. Jäkligt gott dock! Här hemma lagades det köttsoppa eftersom typ hela morsans ssida av släkten skulle hit och käka. "Somrigt med köttsoppa" tyckte morsan, men jag har själv svårt att se sambandet med en rykande het soppa och en varm sommardag.. om det inte är en Gazpacho vi talar om förstås. Hann inte med att äta hemma, vilket till stor del resulterade i salladen, för vi hade nämligen samling på IP samma tid som alla skulle hit och käka.
     Vi tog för första gången te poäng mot Junsele idag.. De är nog det mest svårspelade laget i vår serie.. Vi matchar em inte alls. Men vi vann i alla fall med 5-2 med alla mål gjorda mer eller mindre på fasta situationer, eller i alla fall som utgång..
     Ikväll har jag sett klart Watchmen med älsk.. Är inte speciellt imponerad så det är inte en film jag rekommenderar. Men vilken skitfilm som helst går bra med det sällskap jag hade!!

Butterfly Man

Satt och kikade på bilder på google i min ensamhet..
     Jag vet inte med er, men jag tycker i alla fall sånt här är ritkigt coolt. Bilderna, alternativt mumien, är troligtvis fejkad men skulle det inte vara fantastiskt om de verkligen hittat riktiga kvarlevor från en älva, eller fjärillsman som de kallar den?


Doft av gammalt kött..

"Det luktar som att en kontakt har smält." "Det luktar precis som bärnda kablar.." "Är det oljan de spillt ut som luktar?" "Oj, jag trodde det var nå gammalt kött som luktade.." "Eldar ni?"
     Ja vi fick minsann alla möjliga tips på vad det var som luktade inne på Konsum idag under eftermiddagen. Jag reagerade efter fyra någon gång då jag var ut på lagret för att låsa soprummet och bryggan. Jag möttes av en stark doft av ja, brända kablar eller dylikt och blev först rädd att det var jag som glömt stänga av värmeelemntet ute i fikarummet under lucnhen. Som tur var befarade jag helt fel och fick även med mig Linus på spaning.. Vi hittade inget som verkade brinna men kunde inte heller släppa det eftersom lukten blev allt starkare. Efter ett tag började det till och med lukta ute i butiken så jag fick ringa Marie som i sin tur skulle ringa Bosse och be honom komma ned.
     Bosse kunde inte heller förstå vad det var som luktade så eftersom man känner en Brandman ringde jag upp honom för att få numret upp till brandstationen. (Kändes lite överdrivet att ringa 112 då de faktiskt inte verkade brinna någonstans.) Brandmännen kom förbi på typ tio minuter och var hos oss i närmare en timma, men de kunde inte hitta något.. Eventuellt att något av de slockade lysrören var boven i dramat, men de visste inte säkert. Så det hela slutade med att vi stängde ned butiken klockan sex som vanligt och att Securitas ska fara förbi och titta tills tället ett par gånger under natten för att försökra sig om att de inte tagit eld nagonstans..

Läs- och sängdags!

Har inte gjort något allt ikväll.. Förstår itne ritkigt hur tiden bar akunde rinna iväg som den gjorde. Nu ska jag i alla fall krypa ned under täcket i källaren och läsa en Glamourtidning jag fått med posten. (Mor och far gick ju igenom den på vägen hem från Skellefteå).. Väntar på att Simon ska komma hem också. Han var visst på Bruket så det kanske itne är värt att vänta allt för länge med tanke på att man ska upp och jobba imorrn igen.. Har iförsig sovmorgon, men eftersom jag inte hämtat mig från min förkylning ännu så kan de behövas lite extra sömn!!
     Ohh.. Jag har förredten hjälpt till att förebereda pappas smörgåstårta till imorogn.. Han fyllde ju år igår men eftersom familjen kom hem så sent kom vi överens om att fira honom imorogn istället! :)

RSS 2.0