Bättre sent än aldrig..

Vi hade ju kalas/fest här på Peddan för snart två helger sedan. Jag nämnde för simon att vi aknske skulle ha gjort smörgåstårta vilket han var ganska snabb att sprida vidare. Så en annan en hade inte mycket till val utan fick ha iväg sig på affärn och shoppa ingredienser. Tror det gick på närmare 300kr för två tårtor vilka räckte ganska långt. Men hade man köpt samma tårtor i handeln hade det blivit betydligt dyrare. Plus att det är ju inte lika roligt som att garnera och göra dem själva. Sen är de ju shcysst om man kan välja att sätta i saker som man själv gillar! 
     Nej nu ska jag och Simpan käka Flygande Jacob!!


 

Detta är någon form av viktväktarvariant; den innehåller bland annat hällekaka, morötter, creme fraich, keso, purjolök och rökt skinka. Det skall egentligen vara kassler men det gick inte att få tag på..  Receptet kommer från Jordan



Den här är en favorit som vi oftast gör där hemma. Den innehåller bland annat Crabfish, ägg, majonäs, rom och creme fraich. Sen är det räkor ovanpå som garnering! Very important!!

Thanks hon!

Simpan var bussigast igår och fixade ny desing på min blogg! puss på dig ängel!


The Pinks!

Yes.. fick för mig att spana upp lite gammal musik på spotify. det började med typ Silvstedt och Pandora och slutligen snubblade jag in på The Pinks. Tycker de är riktigt frymt att sångaren i bandet bara var 10 år gammal då man släppte Linda -84. Han låter betydligt äldre än bara tio bast. Klart man hör att de är en unge.. Men att sjunga så pass rent och tydligt i den åldern ska han ha cred för!!



Förresten så tror jag klarade min tenta jag hade släpandes sen i somras. Var på håret, men det är grymt skönt att ha den avklarad då man faktiskt har lite andra ämnen och saker att tänka på allt eftersom tiden går.


Fullt upp!

 veckan har jag haft en hel del att göra. Dels avsluta förra terminens kurs genom att skriva ett arbete på max 5000 om grupppsykologi. Vi skulle beskriva gruppprocessen i samband med vårt grupparbete. Ganska trist uppgift och jag hade dessutom lite problem med kreativiteten och fick bara till ca 3600 ord.. Aja, förhoppningvis är man godkänd och man ska väl inte klaga då man faktiskt sluppit tenta av en kurs!Någon gång ska vara den första..
     Jag har i samband med detta även börjat skriva C-uppsats. Bestämde ämne i måndagskväll fastän de skulle ha varit klart måndag förmiddag. Hur som helst så blir det til att åka till Kramfors för att göra en uppföljning på tidigare undersökningar om kundtillfredsställelsen. Tanken är jag jag ska undersöka om pensionärerna är nöda med de matlådor de köpter till lunch/middag av kommunen idag.
     I onsdags gjorde jag stan en stund. Köpte bland annat lite grejer på rea. Var två reavaror för en på Lindex så jag passade på att köpa en present ask med mascara/ögonskugga från Max Factor och en present box med Augileras parfym/duschcreme/bodylotion. Allt för sammanlagt 149 kr. Inte illa. Bara mascaran kostar ju 160-170 kr normalpris ;) Efter shoppingen kom simpan ner på stan och så blev de bio. Sherlock Holmes..  Riktigt bra måste jag säga. så den rekommenderas varmt till den som redan sett Avatar och vill se något annat nu!
    

Igår var Erik Åberg hit en sväng.. Eller sväng han blev väl kvar till halv ett eller något sånt. Han och Simon hade bokat TV-spelskväll och satt som klistrade framför TV och XBOX. Själv roande jag mig med lite korsordslösning, På spåret och filmen You got mail som visades på SVT..

Gästinlägg av powerplay mästaren!

Hejsan gänget!(Ni vet vilka ni är)

Utan att på något sätt vilja skryta så påstår jag nog ändå att jag och Daniel är de mest kompetenta powerplay spelarna i vårt avlånga land! Tredje vinsten under ett mycket kort tidsintervall fullbordades tidigare ikväll och vi tycks vara ostoppbara! Till skillnad från MoDo Hockey...

Nu ska jag och Pinny se det andra avsnittet ur serien Earth 2, vilken var en mycket populär sci-fi serie under nittiotalet. Så populär att jag inte hade hört talats om dess existens fram tills för några dagar sedan. Första avsnittet gav mersmak så nu är jag riktigt taggad på 2an! Så att... rock on!\m/

/S

23

Så fick Jim Carrey ännu en siffra att oroa sig över..
     Jag har alltså lyckats bli ett år äldre bara sådär. blev väckt imorse av lillprinsen med presenter och en bamsekram. Fick jättebra saker.. är lite bortskämd; JA! men kramen var förstås bäst. Han hade förresten gjort ett eget litet kort/kuvert med som han är himla stolt över :P Massa krussiduller och hjärtan! FinFint :) På tal om kort så fick jag ett av Lina och Johan idag men också av mamma och pappa. På de från päronen var det en French Bulldog.. Så jävla söta dom är!!!

Tack söt..

Simon och jag var som sagt iväg på Avatar i eftermiddags. Den var ritkigt bra och jag rekommenderar den verkligen till er som inte sett den. vi såg i 3D, men jag vet inte om det gav så jätte mycket.. fick dock ducka två gånger för saker som kom flygnade i bilden :)


Välkommen värme

Jag misstänker att det itne är någon som missat hur jävla kallt det varit den seanste tiden. Hemma i Kramford var det närmare -30 då vi tog bussen till Umeå. Här uppe var det däremot bara - 20 då vi anlände och de har sedan sjunkit eftersom och de senaste dagarna har det varit unge -7.. Man kanske inte kan kalla de värme men det är en jävla skillnad iaf. Och det bästa av allt är att det har varit kanonväder hela tiden också. vanligtvis brukar ju inte de varmare graderna dyka upp förrän de är dags för oväder den här tiden på året. Men icke.. Stålande sol har vi haft i princip varje dag nu! Very nice!!
     Jag har i alla fall anmält mig till tenta på fredag så dagens uppdrag är att försöka plugga till den. Är ganska längesedan jag läste kursen nu, ca 9 månader, så de är inte mycket som finns kvar sen de föreläsningarna. Jag råkade ju ta fel på datum i våras så nu är det god tid att sona för det..
     Imorogn ska jag och Simon se Avatar i 3D.. Det ska bli kul och så återkommer jag med en recension!


Hemma igen

Så var vi tillbaka i Umet igen då. Vi klev på bussen i Frånö redan 4:20 och var framme i Umeå kl 18:00. Vi skulle egentligen åka hela vägen till Nus men då Simon ville se hockey bestämde vi oss för att käka nere på stan istället för att åde handla och laga mat.  det blev pizza på Tre Kronor. Marinerad oxfilé, skinka, lök och bea är det på den. Riktigt god!! Sen tog vi bussen till Ålidhem, Simon åkte med Danny och själv tog jag en sväng på affärn.  10 konservburkar för 30 kr var rätt najs.. Det drogs av närmare 50 kr i rabatt.. Skadar ju inte direkt heller att ha typ majs och svamp ståendes i skafferiet.
     Sen väntade nästa uppdrag.. Att ta tag i den stora högen post som låg i hallen.. Sjukt mycket reklam, räkningar, antagningsbesked, biobiljetter, julkort osv! 2 veckors reklam är väl ignen höjdare, men biobiljetterna var inte helt fel.. vi tänkte nämligen försöka se Avatar i 3D någon dag framöver.

Bye Bye

Så var det dags att åka uppöver igen då. Känns sådär lagomt kul att åka tillbaka till Umeå igen för att spela in en film i vintervädret.. -29 grader har vi på termometern här hemma just nu och tydligen ska de bra bli kallare..
Tråkigast blir de förstås att lämna familjen igen.. Det har gått ovanligt bra denna vistelese. jag brukar alltid lyckas bli ovän över småsaker men denna gång har jag och mamma gått rätt bra ihop faktiskt!!Jag har förresten fått mina födelsedagspresenter av syrran och mamma och pappa redan idag.. Syster hade satt ihop en jättefin "bilderbok" från vår utlandsresa i höstas. Jag är ju själv så dålig på att ta ut de kort jag knäppt så de var verkligen en rolig grej att få. fick även en hård kameraväska :) Av mamma och pappa fick jag en vardagsrumslampa och "en slant till korallrevet"
    
Som sagt, imorgon vid två-tiden bär det i alla fall av. 4 härliga timmar med buss.. Näe det är väl inget jag direkt ser fram emot.. Men plikten kallar!

Oxfilé IGEN

Igår var det fjärde ången inom loppet av en vecka en annan en tuggade i sig fina oxfilébitar.  Mamma och pappa passade på att bjuda över familjen Hansson på en bit mat då de ändå var helg mitt i veckan. Vi skulle fixa trerätters men det gick sådär! Morsan hade hittat ett recept på en avokadusoppa med sting i som vi skulle ha till förrätt.. Man skylle bryna vitlök i olivolja (vilket jag tror blev själva missen).. Soppan fick en väldigt märklig bismak och gick därför direkt ned i vasken.  vi stressade vidare med köttet och då de var färdigstekt fick jag och morsan dra ned på hemköp och handla burksoppa. Problemet med den köpta soppan var att den var så sjukt stark att en annan en fick börja exprimentra med grädde, mjölk och slutligen jordnötssmör. Det skall också nämnas att vi mixade soppan, den innehöll nämligen stora bitar av diverse grönsaker som såg ganska motbjudande ut. En av grönsakerna var galanga!? Som kan liknas vid en träbit.. Det vill säga, ingen höjdare att äta, och absolut inte att mixa ned i en soppa. Så det var bara att ställa sig och sila hela "skiten"..  Slutligen blev soppan rätt hyfsad, men fortfarnade väldigt stark!!
     Efter käket såg jonas och Pettr på film och då denv ar färdig lirade vi Med andra ord. In för sista omgångn dök Simon upp och det blev ett jävla liv då vi slutligen vann!!
     Kvällens bästa ändå var nog när Lars drog en förklaring i stil med.. "Rysk delikatess" på ordet Kadaver!

Nyårsdagen

På nyårsdagen blev det middag hemma hos familjen Borgström. Än en gång blev det oxfilé och potatisgratäng.. Fast de kan man ju itne dirkt klaga på. Lina och Johan kom förbi, och så Simpan. Vi käkade och efter maten spelade vi "Med andra ord" som Lina fick i julklapp. Värst var det kanske när morsan trodde hon dragit en högvinst då hon läste Med andra ord på en av pluttarna. Hon hade tydligen missat att det stod på alla pluttarnas baksida.. Jaja, sån är mamsen! På något vis lyckades Lina och Farsan gå fran ett rejält underläge till att vinna hela matchen.
     Simpan hade på min begäran också tagit med sig spelet han fick av mig i julklapp. De är ett spel om svensk musik i 6 kategorrier som påminner lite om TP. Man ska näligen samla en plutt från var kategori. Jag och simon gick till slut segrande ur striden, men mamma imponerade stort med sina kunskaper i vinylkategorin. :o
  


Nyårsafton 09/10

Jag fick erbjudande att börja jobba redan kl 8 på nyårsafton men tyckte det blev lite för länge. Dvs att arbeta till 18:15 och sedan börja 8:30 morgonen efter igen. Så jag tackade nej och började kl 15:00 som planerat. Mördarpasset ;)
     Jag hade planer rätt tidigt på att köra en lugn tre-rättermiddag med vännerna här hemma, men Zlatan skulle åt ett håll, Daniel och Emlan åt ett annat, Cecilia skulle inte vara hemma och så vidare.. så de blev som inget folk kvar. Så därför tog jag på mig att jobba. Hade tänkt dyka upp efter middagen borta på Tinas partaj, men då Nicke och gänget erbjöd sig att vänta någon timma med käket fick de bli nyårsfirande på Skarpåkern istället. Det skulle bli betydligt lättare att ta sig hem också i kylan senare på kvällen. De är nämligen itne de lättaste att få tag i någon som kör den här helgen..
     Hemma hos Niklas hade man helstekt oxfilé i ugnen och lagat potatisgratäng. Riktigt trevligt må jag säga. Sen splades det lite sällskapspel och snart var det dags att skåla. Vi blev inte kvar så jättelänge efter tolvslaget utan gick hem och sov för att klara morognendagen istället! Men tack för en trevlig kväll, och tack söt för att du följde mig hem fastän de andra festade vidare :)

Annandagen

Eftersom Gladan tråkigt nog stängt igen fick vi ynglingar nöja oss med att gå ut på Annandagen iår.  Juldagen på Kramm var bokat för 23 +.. Inte hade man skaffat sig någon biljett hller detta år, så de kom att bli en något stressig dag..  Jag vaknade 7:30 av att de var dags att bege sig till jobbet.  iväg och plocka varor på Konsum, elelr det var tanken men jag fick ta kassan istället.  Skulle gå av kockan två men jobbade in lunchen för att sluta  tidigare. Halv två stod Simpan, mamma och Zlatan på parkering och väntade på mig. Dags för Birtsa och lite stressig mellandagsrea. Väl i Timrå blev de ett ritkgit skiitvädr som höll i sig även på hemvägen.. I Sundsvall gjordes det inte allt för många fynd. Natalie hittade en fin paljettklänning, mamma någon kofta, Simon ett par skor och jag köpte två tröjor och ett linne. 
     Väl hemma var det bara att slänga sig i duschen sedan hoppa in i bilen. Natalie körde ned till Kramm och de var redan lång kö.. Klockan var 21:oo.. Resten av kvällen spenderades inne på Kramm med goda vänner!!

Julafton..

Vi blev som vanligt hemma hos oss under jul. Både jag och systr passade på att jobba lite under förmiddagen så vi slapp slita med tillagning av julmaten. Jag hann i för sig med en hel del från att jag kom hem, men man var långt ifrån lika ihärdig som mamma och pappa. Morsan hade tydligen så fullt upp att hon glömt sätta på plattan.. Så när de var dags att äta insåg hon att potatisen fortfarande var okokt! söt-mamma!! Pappa hade lagat Janssons och jag fyllde hela tallriken med den.. väldigt gott måste jag säga!! Eftersom Felica efterfrågade en tomte fick morfar ställa upp. Tyvärr hade vi ingen tomtemask, så de fick bli en lite alternativ tomte detta år.. Jag tror tyvärr inte jag kan lägga upp några bilder innan jag är tillbaka i Umeå eftersom jag inte har någon sladd till datorn, men däremot tror jag syster har nån bild på sin blogg.. Tomten var i alla fall riktigt snäll iår, och jag fick bland annat; skinnpuffar, pussel, tidningsställ, klocka, smycken, pengar m.m.. Tack Alla! Jag är jättenöjd :)

Fy mig

Ni får ursäkta min otroligt dåliga uppdatering den senaste tiden.. Har bara inte orkat ta mig tid att skriva något. Var in på Hannas blogg nu och insåg att jag måste skärpa mig!

RSS 2.0