Finfrämmande på Peddan

I helgen har jag och Simon haft finfrämmande. Mamma, pappa och Linus kom upp en sväng!  De dök upp rätt sent på fredagen så de fick bli en pizza var från Tre Kronor framför Idol. ( Jag tycker deras pizzor är bland de bästa här uppe, och de är ritkigt prisvärda. 65kr för en oxfilé-pizza är inte helt fel. ) Under lördan var det dags för stan och Ersboda för besökarna medans en annan en drog iväg på ÖP för att srkiva tenta. Jag bör ha klarat den denna gång och har jag inte gjort det så får de fan va!! Eller de får de väl inte, men jag blir ritkigt less om jag inte blir godkänd. Efter tentan gick jag hem och hämtade upp simon så drog även vi ned på stan. Jag lyckades handla hela två klappar.. En till syster och en till Älsk. Simon Shoppade två skjortor till sig själv på Carlings som hade 50% på alla herröverdelar.. själv fick jag köpa ett fempack strumpor då  de jag hade på mig som ut som ett par nätstrumbyxor.. typ!
     Vi åkte hem coh åkte sedan ned på stan igen eftersom vi bokat bord på Gandhi, en indiskt restaurang här is tan som fått bra betyg.  Jag tyckte dock inte alls de var speciellt bra mat.. Kanske berodde på att jag råkade ta nåt som inte var så gott helt enkelt. Det smakade lite som köttfärsås på kyckling  med ris som tillbehör. Mamma och pappa tror jag däremot var ritkigt nöjda med sina val. 1300kr gick  maten på för oss fem..   sjukt dyrt med tanke på vad de serverade..  (85kr för fyra brödbitar tex)..  Inget ställe jag rekommenderar. På kvällen blev de sedan buzz innan vi kröp till kojs.
     Idag har jag, mamma och Lina varit ned på Pilen.. Jag köpte  bland annat  klappar till Natalie och Cecilia, så nu börjar jag snart bli klar med all julhandel. Lina hittade nå tröjor och nån grej till Johan och jag tror även mamma hittade nån klapp och tröja så de var väl en ganska bra shoppingdag ändå. 
    TACK för en mysig helg Familjen, men allt vad det innebar!  Älskar er!!!
    

Dessa diskussioner..

Idag hade vi vårt fjärde seminarium på Kursen jag läser nu. Tidigare har vi haft två timmar långa Seminarier, men idag hade de lagt på en timma till. Vi skulle i grupp ( 6 personer) Diskutera en fråga utifrån ett antal texter vi läst tidigare. för att göra detta fick vi 1½ timma.. Vi var klar på en halv. Vi skulle sedan göra om diskussionen i tvärgrupper och fick lika långa tid. Åter igen.. klar på 30 minuter. Allt vi gör på den här kursen känns som slöseri med tid.  På fredag ska vi ha redovisning. Vi är tydligen fem grupper inom var grupp som skall hålla i en redovisning + diskussion i sammanlagt max 25 minuter. Enligt schemat skall vi börja kl 9:00 och gå tll 15:00.. 5x 30 min är om jag inte räknar fel; 2½ timme..  vlket bör innebära att vi kommer vara klara innan lunch?! Så jag undrar vad lärarna har tänkt egentligen.. om de alls gjort det?

Helt förstörd!!

Jag var iväg på Konsuj en sväng nu vid lunchtid och ahde bland annat ställt in siktet på Mildas låglaktos Vaniljvisp. Simon köpte den sista de hade i tisdags så jag antog att de måste ha fyllt på lagret idag.  Jag hittade inga i hyllan och fick därför fråga en Rödskjorta.. Tydligen har de utgått?! laktosfri grädde smakar skit, Norrmejeriers och carlshems vaniljvisp smakar skit.. Mildas däremot, smakade precis som deras "vanliga" vaniljvisp. Suck! Jag antar att jag får igen nu för att jag var så taskig med Simpan igårkväll..

Glögg & pepparkakor

Idag har Simon och jag gjort en liten visit på stan. Sötklanten hade ju glömt sitt kort på bardisken då han var ut i lördags så vi var ner idag för att hämta upp det igen. vi passade dessutom på att handla lite käk på Hemköp. Jag fick både isgklass och alkoholfri glögg.. Har suttit och smuttat på glöggen den senaste timman nu och knaprat på pepparkakor. Julmat och knäck för all del, men inget slår glöggen!! Man får passa sig så man inte blir risig i kistan.  och på tal om de tror jag de var en kvinna som hade gjort på sig nere på Maxi.. Hon verkade inte riktigt 100 heller i och med att hon helt oberörd stod jag käkade på en chokladbit medans hennes sällskap betalde för varorna.
Simon har agerat kock idag. Han lagar inte mat speciellt ofta men försöker han blir de oftast ritkigt bra!! Idag serverade han korvstroganoff med ris vilket satt fint! Tror nästan jag ska lämna över lit mer av matlagningen till karln framöver :)

Lördag med Harry

Ni får uräkta min dåliga uppdatering, men jag skyller på att jag fortfarande inte fått igen min bärbara. ( den var beräknad klar efter försening den 14:e, idag.. men inget meddelande har jag fått)
Så var det återigen helg då. Igår slappades det framför tv:n.. Vi såg en alldeles för lång film som inte var speciellet bra och skippade därför sista halvtimmen av fem! Idag har Simon tvättat medans jag handlat och lagat käk. Entrecote med potatisgratäng, vitlökssmör och rödvinsås.. Fuskade och körde på halvfabrikat när det kom till såsen, emn jag gjorde dock eget vitlökssmör.. så de väger upp, kanske, lite... Efter maten drog Simpan ned på stan till nå polare för att dricka öl och själv har jag sett Harry Potter och Halvblodsprinsen. Ingen höjdare enligt mig. Men jag hängde inte med så jättebra helelr så det är väl inte direkt schysst av mig attsätta ett dåligt betyg.
På tal om Harry så undrar jag om Jordan är i stan ikväll. Takida lirar ju på Idun så hon hade i alla fall planer på att komma upp. Man kanske skulle ha varit där istälelt för hemma ikväll. Men att anlända med en gitaristförälkad Natalie som kan alla låter utan och innan  kanske hade blivit lite 2 much..? Eller så hade de varit GRYMT..!!

Min Emil

Simon var som sagt iväg på Partaj igår.. Tydligen förekom det lite allt möjligt folk på festen. Sailormoon Napoleon dynamite, Mario och Luigi, mfl.. Tråkigt att min karl inte kunde välja en hjälte eller dylikt som idol.. så man kunde nyttja outfiten vid fler tillfällen.. Det känns nämligen inte helt rätt med en minderårig i rollspelet;)  Jag tänkte i alla fall lägga ut en bild på "Emil" tillsammans med byssen han täljde till under tiden jag lagade middag!
 

De förbannade conversen

Jag köpte ju nya skor häromdagen.. Ett inlägg som jag missat att publicera, och därför kom i efterhand. Hur som helst så hade jag på mig skorna ner till Maxi igår. Jag tog en promenad för att försöka bli kvitt tröttheten. Jag kände att det skavde lite på vägen ned till Strömpilen men det var inte så farligt. Däremot trodde jag att jag inte skulle ta mig hem då det var dags..  Jävla skitskor säger jag bara!! väl hemma ber jag simon hjälpa mig av med skorna och den högra går bra men då kan ska ta av vänster drar han i hela skon ( är man smart börjar man att dra hälen lite uppåt) cilket resulterar i att skon skaver ännu mer på såret.. Nedan har ni både boven och dramat?!



Ikväll är Simon på klassfest med tema "Min idol". Simon gick som Emil i Lönneberga av någon anledning. Jag hade också tänkt att komma ut lite men eftersom jag för tillfället har lite svårt att bära skor så får de bli en hemmakväll igen! Ska troligtvis se The Ugly Truth då de enda är lite av en tjejfilm :)

Tacobuffé med Fredrik

Tenta imorse, gick åt skogen.. Inget av det jag trodde skulle komma var med, och vice versa! Så nu talar vi inget mer om de.
     Jag fick i alla fall fått mina nya gardiner, samt skjortorna till Simon och pappa. De hade skickat en annan skjorta än den jag beställt till pappa, men skjortan jag fick var mer neutral så det var bara bra. Så i tisdags var jag i alla fall varit framme med strykjärn och strykbräda här hemma.. Som tur var ensam för annars hade jag säkert råkat skada någon med gardinstängerna. De är nämligen helt omöjliga att  kontrollera!! Sen blev det stan en sväng där jag hittade ett par skor som jag hoppas blir varma och goa i vinter..

Sen blev det Balder med Fredrik. Jag älskar verkligen deras  kyckling och vitlökssås.. Smältost är inte helt fel det heller. Till efterärtt tog jag en paj och Fredde en McFlurry på Donken. Frågan är hur många det är som egentligen är som innan de börjar käka på pajen, läser varningstexten på förpackning. Där står det iaf Varning! och nåt i stil med att pajen är varm.  Jag lyckas alltid bränna tungtspetsen. Fredrik hann till och med äta upp sin glass innan min paj hade börjat svalna..

Halloween

Vilken otroligt trist Halloween det här blev. Inget partajande, ingen middag med familj eller vänner, inget "tända ljus på grav" och inte ens en skräckfilm lyckades jag åstadkomma… Inte ett endaste litet spöke har varit och knackat på dörren heller. Morsan och farsan som hade middag hade i alla fall haft några gäng på besök. Tydligen hade hon köpt godis men pappa ville inte ge bort det så mamma bjöd på fingrar istället.. Jag tror de är gjorda på finska pinnar, mandelmassa, mandlar och lite karamellfärg:
 

Det jag gjort denna helg är att försöka lyckad lista ut hur min lärare i värdering och räkenskapsanalys kommit fram till sina svar i det facit han lagt ut på nätet. Något som verkar vara omöjligt. Jag har kikat på sneaste aqvsnittet av True Blood.. och så  varit duktig nog att tvätta en maskin idag med lite lakan och handdukar. Det var förresten full aktivitet i tvättstugan. Jag har aldrig sett så mycket folk där nere. Jag tror vi var sammanlagt sju personer där ett tag. Men nu måste jag handla till käket.. Blir nog tacos idag. Det är så himla tråkigt att laga mat till sig själv, så man får fuska lite med något enkelt och snabblagat :)


RSS 2.0