Marabou Sensation

I helgen blir det Umeå solo.. Simpan gjorde bort sin måndagsredovisning redan idag och åkte hem med Peder och Lasse i eftermiddags. Han ska passa på att träna lite fobtoll då han ändå är hemma så jag blir helt ensam till på onsdag. Vilket i för sig kan vara bra så man slipper bli lockad att bara mysa ned framför tv:n med en bra film och snygg kille! I alla fall så fick jag en ostkrokspåse och choklad av honom innan han åkte.. Marabou Sensation Yoghurt, Raspberry! Den har jag lovat att suga på tills han kommer hem igen.. Vi får helt enkelt hoppas att den inte är för god så jag råkar sluka den redan ikväll:)
     Jag måste hur som helst plugga till tentan vi har på tisdag. Vi har hur många "formler" som helst att kunna utantill så de känns sådär.. Eller nä, de känns riktigt jävla trist, jobbigt, tråkigt onödigt.. you name it! Jag hade hellre hängt på hem till Kramfors och spenderat helgen med girlsen.. Jaja vi får ta det en annan gång..

Challange

Regler: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

 

1. Vad heter du: Johanna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jord
3. Flicknamn: Julia
4. Pojknamn: Joakim
5. Yrke: Journalist
6. Färg: Jellow :)
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Julskinka
9. Sak i badrummet: Jordgubbstvål
10. Plats/stad: Jönköping
11. En orsak att vara sen: Jet lag
12. Något man skriker: (H)jälp!
13. Film: Jagad
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Journey
16. Djur: Järv
17. Gatunamn: Järnvägsgatan
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Joline

Jag utmanar: Fredde, Jordan, Sofen


GRATTIS Söt, eller ja, Simon!

Idag har världens bästa Edström namnsdag! Han sa något sent i somras om at tjag missat hans namnsdag och antar att han syftade på sitt andranamn, Per. Stod och kollade i alamancakn någon gång förra veckan och upptäckte att det var dags igen så igår var jag iväg och köpte tidning och ölkorv till sötnosen.. Fast jag tror det var jag själv som vann på det hela i längeden för jag fick en stor KRAM imorse då han upptäckte det :)
     Jag har även beställt en skjorta till papsen till nästa helg.. Ni glömmer väl inte farsdag nästa söndag?! Jag skulle egentligen beställa en skjorta med slips till honom men jag strulade så at skjortan hann ta slut innan jag kom till skott med att skicka efter.. Jag hoppas den inte blev för ungsdomlig eller så.. Han får väl ha den då han grejer med dammen i så fall.. Aja jag har ju laddat med nötkärm till karln också så han blir nog nöjd i alla fall!
 Jag beställde även ett par gardiner till vårt dararum.. Det ekar så fort man är är där inne för att vi ahr så lite saker på väggarna. (Simons gitarrer i bästa fall)..  Så planen är i alla fall att hotta upp med en par nya gardiner med lite mer fluff i än de kala panelrna som hänger där nu. Det finns förresten en ritkigt bra rabattkod på ELLOS.se just nu.. 205867 Med den får man 40% på två valfria varor!

Fläskfilé

Idag har et inhandlar närmare 2,5 kilo fläskfilé på Konsum.. 49kr/kg för medlemmar är inte fy skam, så det gäller att passa på. Nästan vart annat recept som publiceras nu för tiden är ju med fläskfilé så brist på inspiration till matlagningen behöver man ju knappast oroa sig för. Sjukt ändå att den har samma pris som typ köttfärs. Men trevligt för en annan en som gillar god mat. Idag fick det i alla fall bli en sallad. Kyckling, tzay, bacon soltorkad tomat, ananas med mera.. Very nice. Ångrar dock köpet av dressing.. Simon ville ha fetaost creme, men det hade nog vart ännu godare med mangodressingen. Så det kommer hädan efter bara bli "mango" då jag står för inköpen! 
     Jag fick förresten en jättesöt liten försendelse med posten idag. Systeryster hade skickat en kort och två paket tuggummin till mig. Tack så hemskt mycket. Jättesött av dig! Bäst du!! <3

Lovely!!

Så var de förbannade PM:et äntligen klart och inlämnat/mejlat! Jag tror vi alla var rätt nöjda men det vi presterat den här gången så förhoppningsvis får man i alla fall 20 poäng med sig till tentan. Underbart med helg också.. Tycker jag gjort mig väl förkänt av de efter allt slit. Jag har i alla fall hunnit med att tvätta och hänga två maskiner sedan jag kom hem. Badrummet är just nu överfullt av Simpans strumpor och mina träningst-shirtar som jag haft till att lata mig i.. Jag var faktiskt duktig och strimlade och marinerade kyckling redan imorse. Vi ska käka grekisk pyttipanna ikväll och då ska köttet ligga i marinad i minst fem timmar..
     Vi var en sväng till Bylund igår också för att kolla in hans nya lägenhet. Han hyrde en etta tidigare och nu en två så de är lite skillnad. Är lite avis på planlösningen bara. Den var grymt bra enligt mig! Men det var trevligt och skönt att få slippa tänka på  skolböckerna och pm:et för omväxlingens skull. Det blev dock en hel del skolprat som i alla fall.. Men de är kalrt lite svårt att undvika som ett gäng studenter!

Vilken dag..

Igår bestämde vi att vi skulle träffas redan 8:oo på skolan för att hinna klart med vårt PM.. Redan där fick dagen en rätt kass start, men efter ens tor kopp kaffe från Amigo lyckades jag komma till liv. Vid lunchtid bar det av på möte med lärarna för Linnea som är vår klassrepresentant. Under mötet fick hon reda på att vi tydligen var tvugna att räkna på minst tre värderingsmodeller, och helst fyra.. Så efter lunch var det bar att ta fram miniräknaren igen. Själv började greja med källhänvisning och referenslista och med det gjort placerade jag in en massa bilagor mm i arbetet. Då jag i slutet av dagen sparat och stängt ned, samt skall tilla tt mejla arbetet till alla gruppmedlemmar upptäcker jag att det är borta. tycligen har jag "bara öppnat" arbetet då jag plockat det från mejlen.. Så alla mina "spara" var förgäves för sparas det inte alls om man inte plockat hem dokumentet och sparat det på datorn innan man börjat arbeta.. och tydligen ahr skolan ingen hårddisk, så arbetet existerar tydligen inte längre.. Very Nice!  Så ikväll har jag än en gång suttit med de förbaskade källorna.. Så fruktansvärt drygt.. Men nu börjar jag i alla fall få ordning på dem igen.. Men men.. Inte roligt, inte roligt alls!

Helgen som var..

Först och främst: Tack Simpan var att du tog dig tid att skriva när din sambo inte hade energi.. Sött av dig att inte ge upp heller trots alla motgångar! Helgen som var spenderades hemma i Kramfors. Under fredagen blev det som vanligt då man kommer hem en storhandling med föräldrarna. Det vankades nämligen "finmiddag" hemma hos Borgstöms. I vanlig ordning så tog shoppingen längre tid än planerat och vi var tvugna att ändra tid för middagen! I ärlighetens namn tror jag aldrig vi käkat den tid som först varit sagt hemma hos mamma & pappa.. Det blev i alla fall Fläskfilé med rökt skinka, sallad och pressad potatis och till efterrätt serverades det vit choklasmousse med passionsfrukt och hallonsylt med smak av lime. Riktigt smaskigt.
     Under lördagen var det sedan dags för Derbymiddagen Simon bjudit med mig till. vi samlades först hemma hos Ante Stattin som verkligen hade jättefint hos sig. Han och frugan?! hade minsann ordnat för gäster: Fördrink, snittar, dipp och chips och så vidare. Sedan bar det av till folkets Park. Kvällen inleddes även där med en fördrink och därpå prisutdelning. Under prisutdelningen var jag iväg på en liten kisspaus och på vägen tillbaka till min plats stöp jag i trappen och slog knät! Bra jobbat Johanna!! Med prisutdelningen avslutad bar det av mot salogen och middagen. Till förrätt fick vi någon form av paté som jag tyckte smakade helt okej, men resten av mina bordkamrater verkade avsky.. Som vanligt blev de fläskfilé med potatisgratäng till huvudrätt. Smakade väl inte allt för bra, men det är aldrig lätt med tillagning av 300 portioner.. Men någon form av sås och inte bara sky tycker jag hade kunnat varit schysst till en sån här gång. Efter maten spelade Co-Pilots.. Ett ganska rockigt och bra coverband i min mening. Vi blev inte kvar längre än till 23:30 eftersom Simon inte kände sig så pigg, Stackarn. Men för övrigt var den en trevlig kväll så tack för att jag fick följa med !

Gästinlägg av The king(Simon)

Försöker för tredje gången att skriva ett inlägg.. den här gången får det bli i notepad då jag och inläggsediteraren på blogg.se inte är särskilt kompatibla!

Idag har jag och Pinny varit på stan och shoppat järnet. Pinny köpte ett par skor och en maskara och herren själv köpte två par byxor, en mössa, ett cykellås och en tub kontaktlim, enbart fynd!!

För utom shopping så har jag även gjort en visit nere på universitetet idag. Både grupparbete och föreläsning har hunnits med. Föreläsningen var som sig brukar outhärdligt tråkig. Läraren stod som vanligt och babbalde helt osammanhängande om nått tekniskt mumbojumbo som man redan har begripit, t.ex. varför det inte går att göra en robot som fungerar i vårt sammhälle. Att läraren till råga på allt måste stå och försöka förklara sina innersta funderingar på engelska gör inte situationen bättre..zzzzz

Till sist! Jag har efter en hel del övervägande färgat håret en smula. Grundidén var att håret skulle det bli mörkare än tidigare men på nått vis så slutade det hela med att det blev ljusare, på sina ställen iaf!

Rock on! \m/

Disney is the shit!

Det blev en riktigt lugn helg igen mot min önskan och förväntan får man väl lov att säga. Trodde vi skulle försöka ta oss ut bland lite folk igår kväll men Simon har mått dåligt hela helgen så vi blev hemma framför tv:n istället.. Söt har förresten haft ont i halsen, snorat och mått illa sedan i fredags så jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att pigga upp honom.. inte mådde någon av oss bättre av förlusten mot Danmark heller. Men men.. Förhoppningsvis mår han bättre av lite sömn. Han har nämligen redan krupit ned och jag tänkte väl joina honom om ett ögonblick bara för det mysiga  sällskapets skull.
Det har hur som helst setts en hel del film även denna helg.. Däribland två gamla disney-klassiker. Jag som inte hade sett Törnrosa fick se den själv under lördagen då min bättre hälft spelade innebandy på IKSU, och ikväll har vi sett Lejon Kungen.. och jaa, man blir fortfarande helt förstörd när Mufasa går och dör i början av filmen..
Två bra saker har i alla fall "inträffat" i helgen: 1 Simon var en darling och övertalade Jonte att skjutsa honom till Ersboda för att lämna in min dator på ONOFF. 2 Jag har äntligen lyckats hitta en klänning till på lördag..  Trodde ett tag att jag skulle få gå naken men en tur på Pilen idag räddade mig!!

Lite tid vid datorn..

Min kära bärbara dator ville inte starta i onsdags.. Eller den går att sätta på så pass att man märker att skärmen är aktiverad men sen är det stopp. Den bara står där, svart/blå och vägrar  sammarbeta. Den ska i alla fall få åka tillbaka till ONOFF så får vi se vad som blivit fel .. Garantin räcker ju ett tag till så det skall inte vara några problem. Simon har plockat upp min gamla stationära dator men det är inte så himla roligt att sitta och surfa själv i ett oinrett rum men en massa instrument där till och med uppstår eko av ljudet från tangenterna.. Så det är anledningen till att en annan en gått och blivit näst intill osynlig den senaste tiden.  

The proposal

Tog en liten paus från böckerna med The proposal ikväll. Sandra bullock spelar en rätt egoistik chef som skall deporteras till Kanada då hennes uppehållstillstånd gått ut.. Hon utpressar då sin sekreterare, en hunk var namn jag ej känner till, och får honom att gå med på att gifta sig med henne så hon kan stanna i landet.. Filmen går i princip ut på att övertyga nära, kära och givetvis myndigheten om att de gifter sig på grund av kärleken.  Mysig film som man lyckats räkna ut slutet på redan innan man börjat titta, men den var som sagt trevlig avkoppling.  
     Edström har Petter och någon Victor här på hocky så jag har blivit hänvisad till sovrummet ikväll.. Kul att MODOlyckades ta hem 3 poäng i alla fall.. De har ju  gått lite sådär för dem..

Räkenskapsanalys och värdering

Idag har vi påbörjat moment två i FEK B.. Vi ska tydligen räkna på företags resultat, omsättning, tillgångarskulder och så vidare i fem veckor framöver och utifrån resultaten värdera dem, eller ja deras aktier. Läraren försökte övertyga oss omatt det skulle bli fem roliga, men jag tror inte någon av oss gick på den. Vi hade vår första föreläsning direkt efter introduktionen och den varnog till och med ännu tråkigare och tradigareän vadnågon av oss föreställt sig.. Jag smög i alla fall iväg med en halvtimma kvar av lektionen för då var jag vrålhungrig och nära att dö av uttråkning;) 
     Simon var i alla fall mitt upp i att laga/fixa kycklingsallad då jag klev innanför dörren! Ruccola, bladspenat, kyckling, bacon, paprika, gurka, rödlök, majs, tomat, avokado och fetaost.. Blev kanon gott med mangodressing från ica!!

Kanelbullens dag utan kanelbullar..

Jag hade planer på att baka kanelbullar idag men det är så himla trist med saker som skall jäsa så det fick helt enkelt bli en paj istället.. Chokladpaj med pecannötter närmare bestämt. Ett nytt recept som vi provade på.. Helt okej, men med lite väl mycket smak av ägg.

125g margarin
3dl vetemjöl
½dl kakao
1krm salt

3ägg
2dl råsocker
1krm salt
2msk margarin
100g pecannötter 

Rör samman rumsvarmt margarin, vetemjöl kakao och salt till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 12min, 225 grader
     Vispa ägg tillsammans med socker och salt. Tillsätt margarin och häll smeten i pajskalet. Lägg nötterna på smeten. Sänk ugnvärmen till 200 grader, grädda i ca 20 min, tills smeten har stannat. Äts ljummen ev.med lite grädde elelr vaniljvisp!


Trick ´r treat

Simon är idag lagomt tagen av gårdagen så vi har kört mys här hemma i princip hela eftermiddagne och kvällen. vi tog oss ned, via ben, till Maxi tidigare dock för att shoppa lite ingredienser till middagen. Hemmabakt pizza. Den blir grymt bra i pizzamaskinen vi fick ta över från mamma och pappa. Det går att fåen ritkigt krispig botten utan att  osten blir bränd osv.. och det går på max fem minuter att grädda då maskinen fått upp värmen med vilket är riktigt nice! Till pizzan såg vi på rock a doodle?! En gammal goding får man väl lov att säga! 
     Nu har vi precis sett klart Trick 'r treat.. Okej antar jag att den var, men de hände lite väl mycket grejer i den som i för sig kopplades samman någorlunda på slutet.. Men jag tycker inte alls den förtjänade mer än en 3:a.. Filmen handlar inte heltoväntat om Halloween och försöker väl på sätt och vis lära oss hur vi bör bete oss och vice versa.. som sagt ingen höjdare, men pumpamonstret var i alla fall sött!!
     Nu ses det tråkig hockey!!!


Så jävla trött

Är så sjukt trött för tillfället. jag var upp 8:oo imorse för att skriva tenta.. Satt på ÖP mellan 9:oo och 11:3o och trodde jag skulle somna där jag satt. Tentan gick sådär.- förhoppningsvis är jag godkänd. När jag kom hem hade simon nyss klivit upp så då drog vi ned på stan för att leta klänning.. Hittade förstås inte någon, som vanligt de när man ska ha något speciellt.  Vi käkade Kinabuffé och sen drog vi hem igen.. -Väl hemma trodde jag att jag skulle få sova en stund men då jag till slut lyckats somna ringde morsan och strax efter det så Simon och Niclas och Micke snart var på väg.. Så det var bara att stiga upp och försöka sminka på lite mascara på ögonen som var så trötta att de inte ville sluta rinna.. Från typ 18:3o har Niclas varit här och strax efter 21:oo dök Micke och Therese upp. Sen har de setts hockey och framförallt lirats Rockband.. Själv har jag bara tittat på.. Dras med en riktig huvudvärk och vaknar väl snart med tangentavtryck i pannan..

Slutspurt

Så var det sista kvällen innan tentan då.. Simon försvann som en vind iväg till Johannes för att se Modo-Brynäs så nu sitter man själv framför Idol för att plugga in finansieringstermer. Jag har äntligen hittat en riktigt bra sida där man förstår själva räkneprocessen lite bättre än i till exempel kurslitteruren..(http://www.expowera.se/mentor/ekonomi/kalkylering_investering_nuvarde.htm) Efter tentan imorgon blir det stan med Simpan. Vi ska båda kika efter något värdigt att ha på sig på middagen den 17:e. Sen blir det förhoppningsvis lite go mat och Rock Band. Känns som en bra avslutning på kursen!!

RSS 2.0