HELG!!

Så himla underbart med helg.. Finally!! Jag har sen i måndags jäklats med min hemtenta i entreprenörskap. Tre frågor som jag inte riktigt förstod, som i sin tur skulle besvaras med hjälp av i alla fall en bok där författaren hittat på egna  ord allt eftersom han skriver. Jävla Normann. Karln snackar om att tänka i nya banar oh utanför sina referensramar - och det kan man ju lugnt säga att han gjort med språket i sin bok. En ordlista "i längd" med bibeln hade varit ett bra komplement! Jag blir inte ett dugg förvånad om min inlämning resulterar i ett stort rött F.. men men, men kan ju alltid hålla tummarna!
     Så var det sista april imorgon då.. Jag vet inte alls vad vi ska göra. Eventuellt grilla men vädret verkar ju vilja annat. Det är ju ingen höjdare att vara ute och kika på någon brasa heller om det ska regna/snöa ute. Jag måste hur som helst in på skolan för att lämna in tentan till Pontus och efter det blir det kanske en tripp på stan. Simon surrade om att åka ned så..

Shoppingkväll på Strömpilen

Igår kväll tog jag mig en promenad ned till Strömpilen för att förhoppningsvis fynda lite. Bland annat hade MQ och Cervera 20 % på hela sitt sortiment, Lindex 25 och på H&M fick man 100kr rabatt om man handlade för mer än femhundringen..  Annars var det inga speciella rabatter att hurra för.. 10 % på Dinsko och erbjudnde på vissa plagg på Vero Moda. Jag hittade inte ens ett par legging på HM.. Jag provade ett par med skinnfält men jag tror  modellen var avsedd för Anja Persson..  Jag lyckades i alla fall övertyga mot om att köpa en mascara så  jag fick rabatt på mitt köp. Hittade bland anant en scarf jag är riktigt nöjd med. annars tycker jag de har alldeles för mycket samma typer av plagg på hm nu.. Olika mönster och färger men ändå samma plagg. Trist!
     Jag tog en sväng in på Maxi för att köpa vaniljvisp.. simon hade fått i uppdrag att köpa jordgubbar. Kul också att han sitter hemma hos Åberg när man ringer honom. Han hade tydligen ingen nyckel med sig på repet så han blev utelåst :) Inger kort hade han helelr så han fick låna en 20:a av Åberg till gubbarna som naturligtvis var slut. Attans vad besviken jag blev efter att ha gått hela vägen hem och släpat på den summa vaniljvispen..
     Nej nu måste jag försöka skriva klart min hemtenta.. Sen vankas ju True Blood!!

Hur kul kan det vara?

... att se likadan ut som alla andra?
Igår gästade "Kissie" Förkväll.. Själv satt jag vid datorn men Simon satt en stund framför TV:n och utbrast något is til med "men tror du hon är lite pantad den där tjejen eller".. Själv visste jag inte ens vem hon var innan jag såg programmet igår.. Hon såg ut som "alla andra"  störa bröst och ännu större läppar. Jag säger ingenting om att folk operear sig men varför måsta alla försöka se ut samma tjej?  Som hon Heide Montag frånb The hills om jag itne är helt fel ute.. Hon har enligt mig ingen personlighet kvar i sitt utseende.. Hon ser ut precis som alla andra blonda tjejer med stora läppar, bröst osv..  Jättetrist!
     Jag tyckte inte Kissie verkade puckad igår då jag väl satte mig ned och lyssnade på henne.. En helt vanlig 19 åring som hon själv sa. Men hon ser däremot inte speciellt smart ut. Jag vet inte om det beror på att man tycker att hon själv bör se hur galet det ser ut med SÅ stora läppar på en västerländsk tjejs smala ansikte? Eller så drar man väl kanske paralleller med typ Linda Rosing som kanske inte är världens brightaste.. 


Rabatt på Halens skosortiment...

Halens har just nu en schysst rabattkod 7080, som innebär att man får 50 % rabatt på ett par skor.
     Jag insåg så sent som igår att mina svarta converse har spruckit i tyget så jag skulle behöva investera i ett par nya..
     De tar 599:- för ett par på Halens.. så 300 plus frakt för ett par converse är ju inte helt fel.. Trist bara att det är leverans först i mitten av juni.. Hur kul är det att beställa ett par skor nu och sedan måsta vänta i ca sex veckorn innan man får dem.  Aja, om någon annan är sugen på att beställa ett par så; 7080 på Halens.se

Ben & Jerrys

Jag har testat glassen två gånger.. Och jag är fundersam på om den verkligen var så himla god som alla verkar tycka.. Eller jo klart den är god men det är väl egentligen inte själva glassen som är god, utan alla grejer de proppat i den. Typ kakdeg, fudge osv.. Är det ens gräddglass ?
     Man kanske kunde testa att göra sin enga variant. Typ köpa en vanlig bigpack, välja den smak man tycker är godast och sedan komplettera med det man tycker är gott.



 


Gårdagens grillning

Bilder..


Fredde och Simon


Erik O mumsar svamp, korv och hemmagjord röra (bluecheese, sambal olek och cremé fraich)


Jag tror Micke envisades med sin tunna jacka för att matcha öllådan han kom bärandes på..


Tro om grabbarna sitter och njuter av den obefintliga solen?


Erik Å ställde snällt upp och mumsade då jag bad honom :)


Grillmästarn min!

Korvgrillning

Ikväll har vi, jag Simon, Fredrik, Erik x 2, Micke och Niclas grillat korv. Jag hade köpt vanlig grillkorv nere på Maxi till mig och Simon och så kommer resten av grabbarna, en efter en,  med typ Cabanoss, Bratwurst osv.. Rejäla bitar med massvis av krydda.. Kändes astrist att sitta och tugga på en gammal vanlig hederlig grillkorv utan skinn.. Jaja Det var i alla fall lite småtrevligt att sitta där ute en stund innan det blev för kallt. Men här föll det i alla fall ingen snö.. höhö!!
Jag börjar få lite panik nu.. Vet inte alls vad jag ska göra till hösten.. Och inte heller  hur vi ska göra med alla möbler i lägenheten. Mamsen tyckte jag skulle söka en etta eller så i Kramfors..  Bara så jag har någonstans att vara då Simon är i Stockholm. Så vi får se.  Vet varken ut eller in.. Suck!

Grattis älsk!!

Simpan fick veta ikväll att han har fått exjobbet han sökt nere i Kista, Stockholm. Det var hans klasskamrat som tipsade honom.. Han hade redan fått jobbet men de ska tydligen vara två så då passade söt på :)
Så nu blir det till att säga upp lägenheten och börja planera upp sommaren lite bättre.

Leverans från Lövånger

Pappa har jobbat uppe i Piteå två dagar nu. Han har börjar 19:30 och slutat tolv timmar senare båda dagarna. Igår åkte han "hem" och sov i typ fyra timmar innan han gav sig ut på jakt efter en zooaffär. Imorse valde han att bege sig neröver direkt efter jobbet så det blev ingen sömn förrän jag tvingade honom att stanna till hemma hos mig och sova en stund.. Tror han blev liggandes i typ två timmar innan han klev upp och åt lite kyckling och begav sig vidare söderut. Jag tyckte han skulle sova  nån timma till men tydligen had ehan nå ärenden at tuträtta i Örnsköldsvik så han hade inte tid att sova.. stackarn. Han var i alla fall bussig pappa som än en gång stannat till i Lövånger och köpt bröd. Jag och Simpan fick en sor påse med råkkakor.. De var nog 60 st, och en stor påse med grovt tunnbröd som säkert innehöll  30-40 ark.. Snäll papsen!!

Motgångar

Tydligen skrev jag världen roligaste inlägg tidigare idag. Syrran ringde och gapskrattade över att jag skrivit att "mamma" beställt en grillbiff.. när det skulle ha varit "pappa".. Aja!
     Nu har i alla fall Simon kommit hem igen. Vi skulle försöka se så ska det låta via hans dator men den bara slår av sig själv hela tiden.. vilket lär bero på att den blir jäkligt varm fort, men varför den blir det är egentligen den stora frågan..  Sen brände jag en blåbärspaj i ugnen också¨.. Så det är ingen vidare stämning på Peddan ikväll inte ;)

Bästpappa på snabbvisit

Idag har jag haft besök av pappa :) Han hämtade upp mig vid tvåtiden så åkte vi för att käka lunch tillsammans. Han hade efterfrågat en vägkrog elelr dylikt (antagligen för att han var arbetsklädd och itne ville gå någonsstans för fint..) så jag försökta hitta något här i närheten. Vo bestämde oss för at tta det närmaste, Alibaba på sofiehem.. Inte att rekommendera. 
     Jag beställde en kebabtallrik och mamma en grillbiff. Efter en kvart kommer en kille ut och säger att de har slut på grillbiff och frågar om itne pappa kan ta en grillbiff istället?.. Sen säger han att de har slut på lövbit ochf rågar om han itne kan ta en grillbiff.. Killen menade tydligen att biffen var slut och undrade om de gick bra med lövbit isätllet. Ja svarade pappa och efter ens tund kommer ytterligare en kille ut och säger att grillbiffen är slut. Pappa svarar att ja, han har ju sagt att han ska ha lövbit istället.. Jaha, svarar killen och typ 5-10 minuter senare får vi vår mat. Maten var inget vidare heller, väldigt fet och dåligt kryddad.. Stackars pappa :(
     Efter det blev det en snabbis på Maxi. Jag fick låna mammas Ica-kot så jag kunde handla tacokrydda för 1 kr och tre läsk för 20.  Ica håller ju koll på vad man handlar så står det max 2 per kund är det två per kund som gäller. På Konsum och Hemköp är det bara att återkomma för de registerar inte vad man handlar.  ..com jag ahr förstått det så är det förresten förbjudet att registrera vilka varor kunderna handlar.. så jag vet itne hur Ica kommer undan med sitt rabattsystem..

Promenad

Idag har jag varit ned på stan en sväng igen. Tänkte det kunde sitta bra med lite motion så jag tog benen ned. Jag hade lovat Simpan en överaskning då han kommer hem imorgon.. Jag hade först tänkt tvätta undan alla hans tränigskläder som tar upp halva badrummet men jag tror inte jag orkar. Det är lättare att köpa något och de har jag också gjort. Med risk, om så en väldigt liten, för att han gör ett besök så tänker jag inte nämna här vad det är för något.
     Jag shoppade i alla fall lite smågrejer nere på stan. Bland annat strumpor och underkläder på rean. Jag hittade även en grej till morsan i födelsedagspresent, så då är det bara morsdagspresenten kvar. Efter att ha vandrat fram och tillbaka i stan och försökt hitta något att skicka iväg till Cecilia så gav jag upp och tog bussen hem. 
     Imorogn kommer papsen förbi på en mellanlandning. Han ska upp till Pite och jobba så då ska vi passa på att käka lunch då han ändå har vägarna förbi :)


Studentföreläsning

Idag har jag, Katharina, Ida och Josefin haft, ellet ja, hållit vår stundetföreläsnng. Det var mer en redovisnng egentligen så jag vet inte varför den kallades för föreläsning. Eftersom vi är ganska många i klassen nu var vi indelade i fyra grupper, varav vår grupp ingick i den andra. Då vi kom imorse var det alltså fyra grupper som precis höll på att avsluta, och i och med den sista redovinsingen rusar en tjej ut ur salen men händerna för ansiktet, och det började gå ett rykte om att folk fick black outer..  vi började orora oss för att vi kanske tagit får lilla redovining på lite dåligt allvar?!
     Det visade sig i alla fall inte vara seriösare än vanligt så varför det var sådan kalabalik under morgonen. Vi fick hur som helat ett ritkigt bra omdöme av vår lärare så det kändes fint med tanke på att vi slängde ihop vår redovisning och materialet till den under en förmiddag i början av förra veckan..
     Nu återstår bara inlämnadet och redovisning av affärplanen, och därefter hemtenta. Vi är nästan klara med affärsplanen så vi bestämde oss för att ta ledigt imorgon. 
 
Jag och simon var ned på Pilen för att handla till middagen idag, vi skulle först grilla men ändrade oss då vädret blev sämre och tänkte att vi gör någon köttbit i stekpannan istället, och så slutar det med tacos.. hur som helst var vi in en sväng på H&M för att kolla rean, men den sög. Det kändes mest som att de plockat fram fjolårets reavaror..

Utebliven bio

Idag fick jag Simon att köra ned mig på stan för att försöka komma åt ett per biljetter till förhandsvisningen av en galen natt.. Tråkigt nog var alla biljetter redan slut så i fick vara utan. Istället tog Simon en sväng in på Ur & Penn för att laga sin klocka och jag var in på Hemköp och köpte glass..  Konstigt nog hade de ingen "styckglass" a la GB, så det fick bli ett sex-pack med mini-Tiptop istället. Jaja, nu ska jag se över vad jag ska säga på redovisningen imorgon. Kan ju vara bra om man har lite koll så man inte gör bort sig fullständigt :) 

 Those were the days!!

Monki

Jag och älsk var ned på stan en sväng i lördags. Jag träffade på en tjej från monki som delade ut presentkort värt 50kr. Trevligt tänkte jag och tog mig en liten sväng in i affären. Jag lyckades hitta en kjol, ett linne och en topp, och eftersom monkis flätade hårband är de klart bästa på marknaden fick det bli ett nytt sådant med eftersom mitt gamla kommit bort.
 


Tävla om ett par converse hos Mathilda du med!!

Just nu har Mathilda en tävling på sin blogg där vinnaren får välja ett par converse i valfrr färg, storlek och modell, (högt eller lågt skaft). Ritkigt schysst måste jag säga. Det är inte ofta det ges sådana chanser.
Själv skulle jag vilja ha ett par i beige och med högt skaft.
Men som sagt. gör ett besök Mathildas blogg och delta du med!


Måndag och redan less..

Idag har vi pysslat en del med vårt grupparbete, det vill säga författandet av affärsplanen. Jag satt  en ganska stor del av dagen igår och gjorde om vår layout, fixade med nån bild och så vidare så de var lite småtungt att sätta igång imorse igen. Jag fattar itne hur det kan gå så trögt men med tanke på att det i bästa fall är två av fyra som sitter vid datorn så är det kanske inte så konstigt.. Jag har suttit och grejat hela dagen och på vägen hem rignde jag Sion för att höra om vi itne skulle göra sällskap. Han hade något möte halv fyra så han skul bli kvar mint en halvtimma till så vi bestämde at jag skulle fixa käk så fick han ta tvätten när han kom hem. Naturligtvis var kalrn inte hemma i töd för att tvätta så en annan en fick springa mellan köket och tvättstugan ett hus bort. Jag var lagomt less och irriterad då Simpan kom hem och det gick naturligtvis ut över honom.. Stackarn.
     Imorgon ska vi ha någon form av laborationer hela förmiddagen i ett dataprogram i koststudernade aldrig ens hört talas om. Det känns lite taskigt om det visar sig att ekonomerna arbetat i det tidigare..

Men nu verkar i alla fall våren ha kommit. Skulle vara helt underbart om all snö kunde smälta bort lite fort för nu är man lagomt mättat på allt de vita. Det har jag i och för sig varit sedan början av januari så ;) Jag hade tänkt sitta ute en stund i det fina vädret igår men det gick itne för det enda som är bart är gångvägarna och sätter man sig på en sådan hamnar man bakom en stor snövall.. suck!

Long time no see

Ja de har varit lite dåligt med uppdateringar på sista tiden.. I påsk var jag och Simon hem till Kramfors ens väng. vi var bjudna på fest med Hollywoodtema så de var bara att dra på sig pärlorna och försöka få till lockar i håret.. Det sistnämnda gick sådär..  Någon lock här och spikrakt där.. Jag tror jag ska införskaffa en bättre tång framöver!  De hade ordnat det ritkigt bra Tina och Anna, det var mycket folk "vimmelfotografer" röda mattor osv. Så tack för en trevlig kväll..
     På lördagen hängde jag på mamma och pappa på pimpeltäling på Köja men de gick trögt så det blev inga priser den dagen.  Senare på kvällen skulle vio ut på Kramm hela gänget så vi inledde med förfest och Therese och Teglund. Riktigt treligt var det.  Då klockan började närma sig halvtolv drog vi ned på stan för utgång på Kramm.  Det var riktigt lång kö utanför och vaktarna var snabba med att meddela att de var fullt och vi itne skulle kunna komma in.. Trist! vi drog vidare på Träffen där vi drack en lite öl och vin som Nicke var söt och köpte in.
   På måndagen var det dags för pimpeltväling igen. Morsan luckades ta hem damklassen och Lina den jäklen lyckades  slå en annan en med sju fjuttiga gram. Surt! Jag tog en popcornmaskin som jag ännu inte invigt.. :)  Jag slog iaf både pappa, farbror och kusin-vitamin!   

Det var påsken.. på måndagkväll drog vi uppöver i värdlen snöoväder. Som tur var åkte vi ganska sent så det var väldigt lite trafik på vägarna. Man såg inte ett skit framför sig så de tog drygt tre timmar att komma hem. Sjukt det.. Och ändå ligger de alltid ett par galningar efter vägen som MÅSTE köra om..  

RSS 2.0