Finansieringstenta coming up!

Så var det dags för tenta på fredag då.. Jag har fortfarande inte fattat riktigt vad kursen går ut på så det känns kanon. Ligger för övrigt redan efter med 7,5 hp eftersom jag inte gjort ekenomistyrningstentan än, så nu gäller det att klara finansiering så man får fortsatt studiemedel.. Jag har börjat kika på gamla tentor men fattar typ ingeting.. De innehåller massvis med frågor på saker som vi inte ens gått igenom.. Så jag undrar om vi ska kunna allt det!? Känns i alla fall lagomt lovande inför fredag..

Typisk söndag

Ja det får man väl ändå säga då man på veckans sista dag får sona för allt som skett tidigare i veckan. Eller ja detär välegnetligen bara helgen som ställt till det. Jag harju varit ensam sen i fredags så jag har inte varit speciellt duktig på att plocka undan efter mig, ta hand om disken och så vidare.. Så istället för att vila denna dag blir de till att ta tag i saker och ting. Sovrummet har börjat komma i ordningoch denmesta delena disken är numera ren så nu är de bara vardagsrummet och dammsugning kvar snart. Måste börja ta tag i tentapluggandetockså.. Det börjar närmasig tentamensdag. Fredag närmare bestämt! och en annan en är helt lost på det vi läser för tillfället.. Simpan kommer hem ikväll! Längtas!!

Rolig reklam

Såg precis en reklamfilm för Valios stora sortiment av laktosfritt.. Riktigt söt var den!!


Some serious shopping

Fick tips av Linnea igår att Carlings körde 50% på alla tjejöverdelar och att de gällde till och med söndag.. Man drar sig kanske lite för att handla där i vanliga fall så  man får ju  passa på.. Trist att man inte är i något riktigt behov av till exempel vinter-eller skinnjacka!! Hur som helst prommenerade jag ned en sväng på stan idag och gjorde en del fynd. Detvarritkigt mycket tjejer som trängdes, och de är väl en sak.. Men alla pojkvänner, mammor och pappor till smakråd som skulle vara med och slåss om den lilla ytan inne på Carlings.. Jesus! Jag hann i alla fall med att göra av med 900 kr på en kofta, två linnen, en tröja, en skjortklänning och en tunnika! Not bad!! sånu måste jag nog gå och röja lite i garderoben.. Har samlat på mig en hel del nu som  jag inte längre använder..
 

ENCORE!!

Nej! Det blev väl inte direkt något jubel då jag lirade trumsolo på Rock Band i min ensamhet tidigare ikväll. Vid första försöket var jag så fruktansvärt fel ute att jag var tvungen att stänga ned allt redan innan en minut passerat. Efter idol tog jag mod till mig igen och gjorde ett nytt försök. Jag spelade de två enklaste låtarna på Easy och jag sög! 84 och strax över 90%.. Min högerfot levde ett eget liv ett tag, och jag till och med missade trummorna ett flertal gånger. Nästan så att man börjar fundera på hur det står till med motoriken egentligen.. Cykla kan jag, men frågan är om jag gör det bra!? 

Opponering

Igår eftermiddags hade vi seminarium på/av?! vårt Pm; "en eknomiskanalys av ASSA Abloy"..  Vi började först 15:15 och skulle vara klara 2h och en kvart senaremen blev givetvis kvar enda till 18:00!  Vi skulle opponera på ett gäng som inte verkade ha läst igenom sitt pm innan de lämnade in det.. Dåligt språk, konstiga formuleingar och vid flera tillfällen stod det saker som i bästa fall saknade källa, men många gånger kunde det stå sådant som inte alls stämde.. Till exempel att 18,000kr var mer än 20,000.. eller att någon siffra ökat fastän den egentligen minskat osv..  Det var inget roligt arbete att försöka tasig  igenom..  språket var så dåligt att man många gånger var tvungen att läsa samma stycke 3-4 gånger innen man förstod vad det egentligen stod
     De gäng som vi skulle opponera på satt som sidoopponenter på vår redovisning och klagade en hel del på vårt abete, och då många gånger på sådant som de varit mycket sämre på i sitt.. Tex ange källor.. Och då detslutligen är vår tur att säga vad vi tycker de bör tänka på så är det som att prata mot en vägg. "Det är en smaksak"  svarade de flera gånger och att skaka på huvudet och sucka var inte mindre populärt. De två tjejerna som tog mest plats i den här gruppen var så dåliga på att ta kritik att allt bara blev pinsamt!!

Flickan som lekte med elden

Igår blev det bio för mig och karln igen. Vi var lite sent ute  med vår bokning så det var lite dåligt med platser kvar då vi skulle välja och vraka.. Vi hade egentligen inte tänkt gå igår så de blev lite av "en sista minuten-grej" vilket också var orsaken till att vi bokade vårt besök lite sent.. Hur som helst så tycker jag filmen var bra. Inte ritkigt i  klass med Män som hatar kvinnor men ändå många gånger bättre än Beck och Wallander.. Har man sett första delen avtriologin tycker jag helt klart del två är värd att se.
     Reflekteradeöver det med.. att filmerär så långa nu för tiden.. Flickan  som lekte med elden var 2:10 och Public enemies som vi hade som back up var 2:20. Inglorious Bastards som vi var  på förra veckan var även den närmare 2½ timma.. Det kan bli lite jobbigt att sitta på bion så länge så det är tur att de senaste filmerna vi sett varit bra och inte trista  och tradiga..  Klart film är bäst på  bio.. Men det har sina fördelar att se dem hemma med. Då kan man i alla fall ta en paus:)

Ugnsrostade grönsaker m. yoghurtsås

Idag bestämde vi oss för att prova på något nytt. Det är ju kanonbilligt att köpa rotfrukter såhär års och med inspirations från Linneas matlåda så ;)
     Det blev; Rödlök och rödbeta i klyftor, palsternacka och morot i stavar samt kålrot i bitar. Lite olja, honung, salt och peppar och så 25-30 min i ugnen.. 225 grader.. Efter ungefärhalva tiden slängde vi in en förpackning skivade chorizo, men jag kan tänka mig att en köttbit eller kyckling skulle ha passat bättre. Till detta åt vi en sås på matyoghurt, fetaost, vitlök, oregano, salt och peppar! Blev riktigt gott till!
     För tillfället håller Simon på att plocka upp RockBand ur kartongen.. De har äntligen lyckats höra avsig om att de låg och väntade på mig.. Jag var in på posten och kollade kolli-idet i fredags och då visade det sig att de misslyckats med sms-aviseringen..  Så egentligen hade vi kunna haft spelet redan då om de inte strulat.


Kenny Begins!?

Det blev typ heldött igår. Simon kom hem strax före nio och då vi var utan planer så de blev den gamla vanliga nödlösningen. Film! Vi såg Kenny begins eller vad den nu hette.. Gillar man den tidigare serien så var den väl helst okej. Samma typ av humor. Det vill säga; att man sitter och skakar på huvudet en hel del! Insåg inte heller förrän i slutet av filmen att de faktiskt var en av bröderna Skarsgård  som hade en av huvudrollerna.. Att han inte hade samma skills som sina äldre bröder eller såg lika bra ut kan ju i för sig ha varit en av orskerna till min miss.. Men men..

 (Björn lirar Kennys bror  i filmen)

Just nu sitter jag och har allmänt tråkigt.. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Jag inser ju att jag bör öppna kursboken, men den ärså otroligt trist att jag är rädd att jag måste ta livet av mig om jag läser i den..  detärnaturligtvis en doktorand på universitetet som ligger bakom den. vilket är anledningen till attjust denna bok skall användas  i Umeå fastän den är helkass! Jag hoppas Linnea Framförde våra åsikter om den på mötet med lärarna..

What 2 do?

Så var det lördag igen då.. Första spelfria helgen på länge, och bara därför lär de väl bli lugnt. De är i alla fall så pass fintväder ute att man bör grilla men vi får väl se  hur de blir med det. Simon har snackat om att lira lite gura men en polare så jag vet inte alls hur han tänkt planera eftermiddagen.. För tillfället hänger han tvätt så de lär ju inte bli än på ett tag i alla fall. 
      På tal om grillat och middag.. Nu luktar det vitlök här hemma. Antar att det är någon av grannarna som lagar till något gott till lunch.. Själv vet jag inte alls vad vi skall laga till idag. Tänkte nog lämna över besväret eftrsom jag fixat maten typ 3,5 av 5 dagar den här veckan..  Nä nu ska jag se reprisen av svenska Hollywoodfruar!


No "mail" today..

Under ett litet ögonblick av besvikelse valde jag att göra om Hermans Hermit klassikern No milk today.. Har nynnat på den en stund nu.. Fan va trist att man inte fått något meddelande från posten! Jag lovar vårt Rockband-paket bara ligger där och väntar på att få komma med hem till Peddan.. Men jag antar att de får bli på måndag då. Tråkigt!! 
     Idag har jag minsann vart duktig och lagat potatisgratäng med getmese till mig och karln. Blev kanske ingen höjdare med kyckling till men de dög gott åt oss i alla fall.  Vet inte riktigt vad som händer ikväll.. Antagligen någon film om inte Simon får nåt infall och kommer på något annat han vill göra. Händer ju lite då och då det!

Rock Band

I förrgår beställde jag RockBand på CDON.com för endast 499 kr.. Använde även en rabattkod jag hittade på nätet så vi slapp frakten på ca 30kr med. Jag fick ett mejl redan igår om att varorna var levererade från lagret och att jag bör få mitt paket redan idag.. Än så länge har jag inte hört något så det återstår att se om de blir nå trummor för en annan en i helgen. Simpan har i allafall fixat Beatles-spelet så vi är väl förberedda om vi får post!!



Länk till spelet på CDON.com (http://cdon.se/spel/rock_band_-_band_in_box_(no_music_disc)-764287)

A little bit spoiled, perhaps?

Jag blir pinsamt nog sur över småsaker JÄMT! Sjukt att man ska vara så bortskämd att man ska  bete sig som en skitunge så fort något inte går som man själv vill. Typ om någon glömmer att köpa laktosfria produkter så attäven en annan en kan njuta av maten.. Eller att måste förskjutas för att vissa inte hinner med sig. Jag har otroligt dålig förståelse för sådant. Jag blir apless så fort något blir ändrat, och jag vet inte varför. De är ju sällan så att jag har något bättre för mig..
      Jag har faktiskt världens finaste människor omkring mig som jag vet ställer upp till 100 % om det skulle behövas! Jag måste börja uppskatta dessa bättre! hur som helst.. Älskar er!!


Tragic..

Tydligen så går det jävligt fort att bara glömma en annan en.. Det är väl inte såsvårt att flytta handen lite till höger då man handlar..Känns bara så trist att "ingen tänker på en"
    Men man ska väl inte klaga egentligen.. Såg ett avsnitt av Upppdrag granskning på SVT idag.. De handlade om thaliländska bärplockare som gjorde en ren förlustaffär i att åka till Sverige och plocka blåbär. Blåbär som i princip inte finns, och som man får 14kr/liter för hos uppköparna.. Så jävla pinsamt att man lurar hit dem.. Och att man som svensk gottar sig i att utnyttja människor på det sättet. Jag blir frustrerad bara av att tänka på den idioten till bär uppköpare som deltog i programmet. Köpa bilar för max 2000kr och sedan hyra ut dem under två månaders tid för 12000 kr till fattiga thailändare..

   

länk till programmet: (http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning)

Ojsan hopsan

Hur gick de här till som då mån tro? Var hemma hos syster på fika medan Kramforsherrarna spelade nere på IP. Syster & Johan har förresten fått himla fint i boet nu!! I alla fall så hörde man kommentatorerna strax efter halvtre att det står 0-3 till Ramvik.. ?! och efter en sväng in på Facebook upptäckte jag att slutresultatet landat på 0-4 till Ramvik. Illa grabbar.. och vad hände egentligen?


Hemma igen!

Så var man åter igen hemma i lilla Kramfors. Fick tyvärr inte med mig någon herr Handsome, men så gjorde jag inget vidare jobb med övertalningen heller. Vilket jag ångrar en hel del just nu när man sitter här framför datorn i sin lilla ensamhet. Jag, mor och far var iväg en sväng på Kramm på Tacokväll och efter de såg vi Idol. Jag var flitig nog att baka en ananaspaj tills imorgon eftersom syster bjudit till fika.. Hon får väl stå för kaffet och saften. Vi skall nämligen fira morfar imorgon.. typ 1½ och ½ år i efterskott. Orkar dock ej gå in påvarför det blivit så..  Jag och syster tyckte i alla falldet varpå tiden att fira token så nu skade minsann bli av imorgon.
    Jag  ringdetill simon för ett tag sedan.. Mamma och pappa har redan lagt sigså jag har typ inget att göra eller någon att umgås med. Mitt försök att störa Simon en stund lyckades inte hellereftersom jag inte gjorde annat än störde med mitt telefonsamtal. Han hade tydligen över några grabbar så han kände att de var hans jobb som värd att vara social.. Trevligt med en så väluppfostrad grabb, men ack så trist för mig.. 

Second best - First loser

Japp.. Det är klart nu. Vi slutar precis som ifjol på en andraplats  i Div III.. Vi har gjort några riktigt dåliga matcher i år så vi har inte kunnat konkurrera med Hägglunds om förstaplatsen. Däremot har de varit lite av en fight om andra platsen mellan oss, Modo och BIK. Men dåvi idag bara har en match kvar och ligger fyra poäng före trean så är det klart. Känns nice även om det hade varit kul att få testa på spel i Div II nästa år. Men samtidigt är det rätt lagoomt att spela i trean eftersom de inteblir så långa resor och stora kostnader.. Men som sagt. trist ändå..

Embarrassing

Det kändes som att det Svenska herrlaget kom med en liknande inställning som den damerna hade i matchenmot Norge i fredags. Spelet i första påminde om det man brukar få se då grabbarna står och leker lite med bollen innan träningen börjar.. Oseriöst och ofukuserat.. Riktigt pinsamt! De är inte okej att komma med den inställningen på en match, och allra helst inte på elitnivå. Visst var detjävligt skönt att vi kunde ta hem tre pinnar till slut.. Men samtidigt tycker jag det hade varit rätt åt de gått miste om i alla fall två av de där poängen..


Stressigt värre

Jag vaknade imorse klockan 07:34.. Egentligen vaknade jag nog fyra minuter tidigare, men jag var så trött att jag inte ens insåg att jag vaknat och stängt av alarmet på mobilen. Stressade iväg till föreläsningen som började 8:15 och blev kvar till kl 10. Efter det satte vi igång med pm:et igen och pysslade meddet fram till 14:30. Pallade inte att sitta kvar något mer efter det. Var ortroligt trött och helt slut i huvudet. Hur som helst blev det i alla fall enliten sväng till Strömpilen. Hade lite ärenden att uträtta plus att det saknades en del grejer till middagen. strax före insåg jag att det vargod tid att bege sig hemöver eftersom Simpan skulle iväg och träna och behövde få i sig lite mat innan fotbollen. (Och nej. Han behöver ingen kock.. Var  jag som ville laga, samt äta tillsammans..) Så jag skyndade mig hem på cykeln och shit vad varmt det blev. Väl hemma var jag tvungen att byta om till shorts och linne, samtididgt som  jag skulle försöka fixa middag lite snabbt. Vi mumsade i alla fall i oss våra enchiladas och Simon drog iväg på träning. Det dröjde inte länge innan han komhem igen.. Tydligen hade inte meddelat honom  och Fredrik om attträningen idag var inställd! Så jag stressade hem alldeles i onödan.. Grabbarna tog förresten en liten löprunda istället.

Premenoria, heter det ens så?

Vi, jag och mina gruppkamrater är mitt uppe i att skriva ett PM om ASSA Abloy. Det hela går ut på att göra en finansiell analys av företaget och spå deras framtid. Något de, våra lärare, tycker vi elever bör klara av efter att ha läst FEK A. Detvill säga lite redovisning, marknadsföring och ekonomistyrning. Vi har inte lärt oss något om exempelvis aktier och avkastning,men förväntasändå ha stenkoll på vad det är för något.. Så det känns inte så jättekul med det här första momentet på FEK B..


Fotbollskväll

Sitter och kikar på Svenska damernas match mot Norge just nu. Känns helskumt att vi ligger under med 3-1?! Sverige har i för sig ryckt upp sig rejält de senaste minuterarna, men de har varit ritkigt dåligt fram tills nu. De svenska damerna strulade ju till och med till det direkt vid avsparken, eller ja,  några sekunder efter den..
Ser onekligen ut att bli en förlust ikväll. Trist!!
     Simon ahr gått iväg med nå polare på fest. Orkade inte hänga på. Känns inge kul att följa med som någon slags övervakande nykterist. Men vi hoppas de år trevligt i alla fall!

I väntans tider..

Sitter just nu och väntar på att simon skall komma hem. Han är nere på Strömpilen och gör lite ärenden och under tiden har jag lagat middag. blev Flygande Jacob idag. Stackarn har fått äta frukt i maten två ggr den här veckan om man räknar med dagens middag. Jag brukar försöka undvika att laga r'tter med till exempel annanas för jag vet att simon itne tycker om brytningen.  Jaja, idag får han minsann peta bort bananen för Johanna blev sugen på jordnötter och bacon! Det var extrapris på grillad kyckling med så jag tyckte det var bra att passa på. Plus att det var jordnötter på kupong! Näe nu får karln allt ta och dyka upp snart för nu börjar en annan en bli hungrig!

Finfrämmande

Ikväll har Fredde varit över på middag. Vi hade planer på att grilla men eftersom vädret var så jävligt imore bangade vi och valde att göra kyckling i mango chutney istället. Kul att det blev klarblå himmel lagom till att Fredrik dök upp. Men det kommer väl fler tillfällen. Efter käket spelade vi lite Buzz "Hollywood"..  första gången vi lirade det bortsett från den gången vi lirade något specialspel på åtta pers då Simpan hade en massa polare över på partaj. Det skall även tilläggas att jag var i ledning från början till slut! Men sen har man ju otroliga film- och skådespelarkunskaper..
     Efter Buzzdrog vi en sväng på Ica för att köpa gotta och läsk. Sen blev de en film, State of Play tror jag den hette. Helt okej, men den kändes lite seg..
     fick även ett samtal av Madde ikväll. Hon skall upp hit på kurs med handbollen i helgen så de var egentligen tänkt att vi skulle åka med henne till Örnsköldsvik på söndag för att lira mot modo. Men nu kunde hon visst inte ta bilen på grund av att det skulle bli för dyrt för handbollen att ge reseersättning så nu blire bussen på söndag istället. Eventuellt åker jag hem till Kramfors redan på fredag.. Men jag vet itne om jag vågar lämna Simon ensam i umeå hela helgen.. 

District 9

Igår var jag och älsk iväg på bio. Vi tog bussen ned till stan för att se District 9. (En film om utomjordingar somlandat på Jorden för 20 år sedan och inte kan ta sig hem) Läsk, gotta och varma baconchips inhandlat på Hemmakväll och vi var redo för en filmupplelvesle. Och filmen var ritkigt bra faktikst. Simon var ordentligt nöjd då vi traskade mot bussen från biosalongen. Själv gillar jag att den gav oss en lite annorlunda synd på ett eventuellt utomjordiskt liv och att filmen inte var sådär typiskt macho-amerikansk. Men ja, den rekommenderasvarmt i alla fall för den som är biosugen!

RSS 2.0