Fotbolls DM

I lördags tog jag, Therese, Moa och hennes fina Vovve bussen ner till Örnsköldsvik för att spela lite fotboll. Det hela hade kunnat sluta illa i och med att vi startade våt resa genom att vänta på bussen vid fel hållplats. Lyckligtvis hann vi inse detta innan bussen vi skulle åka med han iväg. I Övik var det snöigt och kallt.. Perfekt fotollsväder... Vi spelade vår första match mot nätra/Sidensjö och blev inte direkt utklassadde man hade inte hller mycket att sätta emot. Stenhård boll, första matchen sen höstas och en tjej sämre taggade tjejer var inge vidare kombination. Vi förlorade med 2 eller 3 - 0. Resterande tre matcher som spelade mot, Domsjö, MG 83 och Anundsjö lyckades vi i alla fall vinna så nu ska vi spela match mot vinnaren i grupp B någon gång framöver.
     Vi tog bussen hem igenb och Simon hämtade oss nere på stan där vi passade på att beställa pizza. resten av kvällen spenderas hemma hos Stattin och på Krogen.. Vi sjöng bland anant karaoke och spelade in lite pengar vis spelbordet.

Shutter Island

Häromdgen såg vi på Shutter Island med Leonardo Dicaprio. Den var faktitskt ritkigt bra och jag rekommenderar den varmt. Man har ganska tidigt in i filmen aningar om hur det hela ligger till men långt från hela storyn lyckades vi klura ut själva.. Leo gör ett bra jobb som vanligt så för den som vill se en spännade och klurig film: Shutter Island! 
     Vi har också sett Descent 2 i veckan. Jag såg 1:an sent ett natt för några år sedan och tyckte den var sjukt obehaglig. första filmen handlar om sex tjejer som  ger sig ned i en oupptäckt grotta för att klättra. De stöter på lite skrämmande varelser där nere och mer tänker jag inte avslöja för den som vill se filmen.  2:an tar i alla fall vid där ettan slutar och den är minst lika obehaglig. Så om någon tänkter ge sig ner i någon gammal gruva att klättra framöver så kan jag direkt säga att jag inte följer med!



/&"]/
Nej nu är jag lagomt less på denna uppsats. Min examintor vill at tjag hittar vetenskapliga artiklar där författaren kommit fram till samma saker/lösningar som jag.. Och de är  så gott som omöjligt. Jag har spenderat ca 3 dagar med att leta i olika databaser men hittar ingenting. uscha!
     I torsdags var jag och Älsk iväg en sväng på bio. Vi såg Alice i underlandet. Jag blev lite besviken. Filmen är jättefin och är förstås lite häftig då man ser den i 3D, men jag tyckte själva sagan var lite sådär. I för sig är det väl en barnfilm så de kanske är lite dumt att klaga på att den är lite barnslig och förutsägbar..? Den innehåller en hel del roliga scener men levde långt ifrån upp till förväntningarna. Men som vanligt är det alltid trevligt med lite johnny Depp!

    

Igår var vi iväg en sväng till Erik Olofsson. Vi drack några öl, spelade kort och kikade på en del galna klipp på Youtube. Det blev en hel del klipp med Elton John.. Lite kul var det att han hade mindre hår -74 än var han har idag.. Vid tvåtiden vandrade vi hemöver i kylan.   

Redovisning coming up

Imorogn är det dags för redovisningen av min uppsats. Jag upptäckte med en gång då jag såg de övrigas uppsatser att jag är ute och cyklar med min titelsida. Den ska tydligen vara blå med ett norrsken på.. jag nöjde mig med en umeå universitetslogga och en gubbe Simon gjort åt mig på datorn. Men eftersom den inte kommer att få stanna kvar på min framsida till uppsasten får jag lägga upp honom här istället. 
     Pensionärerna som deltog i undersökningen efterlyste bland annat mer fantasi i sina matlådor.. Därav den lilla gubben.. 
    

8:30 imorogn sätter vi i alla fall igång och så ska vi vara klara med allas redovisningar och opponeringar på torsdag vid lunch. Sen är de bara justeringar kvar (förhoppningsvis), och sen är den här kursen avslutad!! Det skulle kännas ritkigt jobbigt nu om min opponent hittat sjukt mycket grejer som hon tycker jag måste ändra på.. viill bara lägga uppsatsen bakom mig.

Bowling och årets första grillning

I lördags kom Ludde och Nicke upp en sväng till Umeå så vi drog på Ersboda för att bowla. 90 kr/ person  var enligt mig rena rånet men vi hade kul så det var de väl värt! Det var i för sig ett studentpris och jag vt inte vad det hade kostat annars så de är nog ganska dyrt att bowla. Hur som helst var Daniel överlägset bäst men jag var nöjd med att slå både Simon och Niklas i den första omgången och ramförallt Emelie som hade som mål att slå mig.
     Efter bowlingen åkte vi hem och bytte om och hämtade köttet för sen var det god tid för grillning hemma hos Daniel och Emelie. Det var sjukt gott, som alltid vid årets första grill.  Fläskfilé, svamp, sallad, pommes, bearnaise och en gräslökssås Nicke fixat. Very nice! Efter maten smög jag mig till tv:n för att se Melodifestivalen. resten av gängt kom sakta men säkert efter. Väl ute på krogen möttes jag av två grabbar som frågade.. "var det du som vann melodifestivalen?".. och jag svarade nåt i stil med att "jo jag har hört den förut.." jag vet inte om jag tycker att jag och Anna är så särskilt lika..  Men lite kanske..?!

Tack för en trevlig helg gänget!!



Daniel och Emelie i väntan på att få börja spela..



Simpan på väg mot en strike?



Han som stod för flest strikes/strikar? den dagen



Jag, Simon och Nicke i hatten han fick av oss i en något föresenad födelsedagspresent





Daniel och Emelie hugger in på kotletten



..och lika så Niklas och Ludde..


Födelsedagskalas hos Josefin

Jag vet inte om jag lyckades nämna det men jag var hur som helst på kalas hos en klasskompis förra helgen. Hon hade bland annat besök av sin syster och kusin. Två söta och trevliga tjejer. Jag måste bara säga det att jag var grymt imponerad av mig själv då jag lyckades hitta hem till Josefin utan att behöva fråga eller vända om en endaste gången. Jag chansade hej vilt och lyckades gå raka vägen till kalaset! Duktig Johanna!!
      Vi spenderade kvällen genom att sitta och surra och då klockan började närma sig tolv drog födesedagsbarnet ut på grabbjakt medans jag och Katharina gjorde sällskap hemöver. Kvällen slutade på Baloo där det inhandlades en kebabtallrik!





Middag och Spelkväll med Hanssons

Det kan ha varit trettondagsafton.. eller så var det inte det? Någon gång innan julpyntet åkte ner i kartongerna igen var det i alla fall! det har jag lyckats lista ut genom att kika på bilderna. Vi lirade "Med andra ord" och att vissa tagit sig en öl elelr två under kvällen förenklade inte själva utövandet direkt. vilda gissningar och galna förklaringar!
En söt pojkvän dök upp inför tredje och sista omgången..



Pappa, Agneta och Jonas

Petter, Morsan och Lars

Petter, morsan och Lars



Agneta och Simpan

Kameratömning - nyår

Jag har äntligen tagit mig för att flytta över bilderna från kameran till datorn. Den är i för sig itne speciellt välanvänd men några bilder finns det på den i alla fall. Dessa är från nyår som vi firande med "nyårsgänget". Detta år bestod av mer oxfilé än dricka, men det berodde inte på att vi satsade på nya nyårslöften utan på att det shoppats kött till en hel arme.. Typ!



Simon får agera fotograf men resten av folket är samlade!
(Jobbets kvalitet kan dock ifrågasättas med de här minerna..)



Jag och Nicke i motsatsen till midsommarvals I guess?!



Två fina grabbar som verkade ha kommit överens om en klädkod..



Kvällens kusinskara samlad! Emil, Ludde och Nicke :)


Vår härliga vår!

Ja nu verkar det som att den äntligen har anlänt. Igår var jag tvungen att ta av mig mössan, vantarna och halsduken på vägen till universitetet.. Jag hann bli så varm sista biten att jag inte ens kunde ha jackan stängd. Underbart!! Simon ahr fått låna bilen mor och far sin så vi passde på att ta en sväng på Maxi igår för lite shopping av tunga varor.. Typ mjöl och sånt. Väl hemma fick jag börja plocka in varorna eftersom Simon fått reda på at than tydligen skulle vara på skolan under eftermiddagen.. jag diskade undan och då grabben kom hem satte jag igång med maten.  Cevapchichi, med wok, ris och soja.  Efter maten var de väl tänkt att Simon skulle diska man han var lite trött så jag tog hand om att stöka undan och diska bort allt från maten.. när jag sätter mig vid datorn och börjar kika runt lite på nätet inser jag ganska snart att det är Kvinnodagen.. Illa att en annan en fick stöka på alldeles själv hela eftermiddagen när det var min dag!!  Simon gottgjorde det hela med en Cosmo och en påse gott och blandat Salt då han kom hem efter hockeyn sen :)
     Idag är planen att jobba vidare med uppsatsen.. Jag måste skriv om min diskussion lite vilket känns lite drygt. hade hoppats på att få lägga ifrån mig den snart..

Lagomt less

Vilket jävla liv de blev för att man var in och kommenterade inläggen om smör/maragrin på nåt forum.. Jag tyckte de var lite pinsamt att man använde ett argument som.. "smör är billigare än margarin eftersom de ger mer energi per krona och barn behöver energi".. våra barn som lider av energibrist?  Jag är med kostenheten att följa SLV.. på deras hemsida står det också att barn ofta har en birst av de essentiella fetter, fetter som de lättast får i sig via margarin/olja.. men de är ju tydligen helt fel?!  Sen var det någon som drog in LCHF-dieten.. att den bevisar att smör är bättre än maragrin.. Ja OM, man följer dieten helt och hållet.. Dvs om barnen inte får äta sin potatis, pasta, pannaka sitt bröd osv..  Sen tycker jag de känns lite märkligt att vi ena gången skall gå tillbaka i tiden och se vad vi åt då, smör då.. men samtidigt inte bry oss om att plocka bort livsmedel som socker.. för så vitt jag vet är det något vi importerar.. ? men de hör kanske inte till saken att de inte är en del av den föda vi åt för en himla massa år sedan..
     Jag skulle förresten tycka de var kul att se vad de här människorna har i sina kylskåp och/eller skafferier.. Jag tvivlar ganska starkt på att deras ungar inte får äta godis på lördagarna.. där kan vi snacka tillsatser.. och att de inte käkar korv och grejer med diverse tillsatser..  Har man som föräldrar problem med att ens kommun/skola följer SLV.. kan man tll att börja med leva som man lär där hemma.. och de tvivlar jag starkt på att de här personerna gör..  men jag kan mycket väl ha fel.. men ja..  jag vet inte!

Halkigt värre

Imorse var jag iväg till Pilen en sväng för att köpa en slkjorta syster ville ha från HM.. Den var slut i hennes storlek då hon var i Sundsvall förra helgen så en annan en fick ställa upp. Hon hade lite dålig tajming i och med att hon smsade mig om det igår då vi precis kommit hem från stan. Vi var ner och åt tacobuffé på Balder och så köpte simon en ny jacka. Han köpte en vinter jacka på Caliroots i höstas men den har trots Simons ganska stillsamma vardag gått sönder i nästan var sömm..  Söt var också iväg och klippte sig igår.. Så nu kan grappen dra fingrarna genom håret igen! Therese var tydligen imponerad av vilket trassel han ahde lyckats få till. 
     Hur som helst var det sjukt jävla halt på övergångsstället nere på Pilen.. jag tog det väldigt försiktigt  då jg kom farandes men trots det gled cykeln bara iväg för mig och jag lyckades hamna under den mitt i vägen. Måste ha sett lite småroligt ut! Jag lyckades till slut ta mig upp från "blankisen" igen och så in på affärn. Jag tvingade även Simon köpa en skjorta jag hittade på HM till honom.. :)
     Väl hemma igen hann jag itne mer än krama om grabben innan Daniel kom hit och hämtade upp honom. Pojkarna for hemöver medans en annan en blev kvar här. Vinterfesten pågår just nu för förr hemma i Kramfors men jag tänkte försöka hitta på något här upp istället. Josefin i min klass har kalas imorogn kväll så jag ska nog dit en sväng :)

Yum Yum

Simpan, eller så var de kanske jag?, kom på den utmärkta idéen att se Mio min mio i söndags. Astrid var minsann grym på att författa barnböcker.. och som Simon säger är det skönt att hon vågar skriva om sorgliga saker fastän böckerna är riktiade till barn.. (alltid är de ju någon som dött precis innan sagan börjar eller så en bit in i den) 
     Chrisitan Bale spelar i alla fall rollen som Mios bästa vän Yum Yum och han är så otroligt lik sig! Hittade ett klipp på Youtube där filmen är på engelska.. Så håll till godo!


RSS 2.0