Sveper på Lottas

Det blev en snabbis på stan igårkväll ändå. Jag mötte upp simon hemma hos Niclas och Micke där vi blev i ungefär en timma innan det beställdes taxi. Tanken var att vi alla skulle in på Teater Cafeet men eftersom vi åkte i tre olika bilar som kom med ganska många minuters mellanrum lyckades jag och Simon hamna sist i lååång kö som vägrade att röra på sig. Tydligen hade niclas glömt plånboken och vänt hem efter den, men han skulle  på Lottas så jag och simon drog dit. Jag beställde en öl åt oss var och vi satt säkert en timma utan att någon fler av sällskapet dök upp. Trots upprepade telefonsamtal och sms.. så då ölen var slut tog vi nattbussen hem. Ingen höjdarkväll direkt.. Men Lottas var iaf rätt fräscht och bra musik splelade de!!


Congrats bästaste syster!

Idag är det Linus tur att fylla år. GRATTIS GRATTIS. Hon och Johan ska ut i Sundsvall ikväll så jag hoppas de får roligt. Dock var det Maskinen som spelade, men man får hålla till godo med sällskapet en sådan gång!


själv sitter man ensam och ser på 10 orsaker att hata dig, med Julia Stiles och snygga Heath Ledger. Tragiskt att den talangen skulle lämna oss så tididgt..  hur som helst så är det ett måste för dig som itne sett filmen att se den!!  Själv har jag nog kikat på den 10-15 gånger..  och jag har lyckats falla för Ledgers roll/karaktär var gång :)
     eventullt blir det några öl ikväll.. vi får se vad som händer efter att Simon sett klart på hockeyn. Jag har itne riktigt återhämtat mig från min förkylning än så..

New haircut



Väldigt moderitkigt och snyggt om jag får säga det själv! Simon tyckte jag blev ännu mer lik mamma och enligt mamma såg jag ut som en igelkott :) Nog för att jag behöver fräscha till håret ganska så rejält, men det får nog bli aningen längre och inte fullt så puffigt och fluffigt!!

Shopping

Idag lånade jag och Simon bilen av Staten och drog en sväng på Ersboda. Simon skulle egetnligen kika på en jacka men inget dög så vi ska göra ett nytt försök på stan imorgon. Istället för jacka lyckades grabben hitta ett 3-pack kallingar, en myskofta och en frän blazer.. (den som vet skillnaden på kavaj och blazer får gärna berätta det för mig!!)  Sen köpte han sig en hockeyklubba också som han är ute och testar med Daniel på någon is. Själv hittade jag ingenting. Vi gjorde i för sig några fynd inne på Coop.. Tre dassböcker för 59:- på bokrean. Inte illa!!
Gjorde en runda inne på systemet också eftersom de kan vara klokt att passa på då vi ändå åkte bil.
     Ikväll tor jag systeryster har bjuding hemma hos sig. Hon fyller ju år i helgen men ska till Sundsvall så hon får bjuda på paj ikväll istället. tydligen har mormor legat på henne som attan och tjatat om att få komma förbi.. :)



Snygg detalj..

Vad gör det svenska vintervädret med oss egentligen. 20 graders kyla är inte att leka med för den som är ovan..
På vägen hem från Centrum igår efter en mindre inhandling av diverse matvaror mötte jag en kvinna på ca 35 år. Hon var klädd i svarta skinnstövlar, jeans och en snygg figursydd grön vinter jacka.  Hon hade långt ljus hår och såg allmänt välvårad och tillpiffad ut. förutom en liten detalj då.. på huvudet, (under huvan), hade hon en såndär gammal ljusblå Honey monster mössa. En sådan man fått för att man köpt kalaspuffar för X antal år sedan.
     Jag fick intrycket av den här kvinnan att hon vanligvis är lite för fin för att bära mössa och därför inte har någon i sin garderob.. Men i den stränga kylan hade hon inget annat val en att leta upp en gammal goding från någon gsedan länge orörd låda..

 

Sicken bilfärd..

Idag åkte jag och älsk bil tillsammans med Daniel och Emelie upp till umeå igen. "Stattins" hämtade först upp mig och sen plockade vi upp Simpan i Frånö. På vägen mot umeå hade vi planerat in två stopp, Bjärtrå och så Själevad. Efter att ha fyllt på spolarvätska och hämtat lite ytterligare packning i Bjärtrå gled vi vidare mot Själevad men efter bara nån km la fläkten i Daniels bil av så vi fick vända om igen och byta bil. Som tur var hade vi inte hunnit speciellt långt och så var Marie och Lennart bussiga nog att låna ut volvon.. Det var ett jävla skitväder ute och Daniel fick lite lätt damp på de idioter som gav sig in på att köra om i snöyran. Vet inte om de som har otrligt brottom på vägen insett de själva, men de bildas en jävla massa snörök då man kör om så bilar som vi såg inte ett skit emmelanåt. I själevad gjorde vi ett stopp hos Emelies mamma och drog sedan vidare på Matkompaniet där vi stannade till och käkade god pizza. Efter det väntade en ganska seg och siktfri bilresa upp till Ålidhem, Umeå.
     Väl hemma i Umeå har jag och Simon sett film. Crossing over med Mr Ford. Den handlade om immigration och ett flertal olika personer som sökte green card och medborgarskap i USA.  Tycker der var en helt klart sevärd film för den som vill se nåt annat än OS i dagarna.

Melodifestival med Natalie

Igår hämtade Zlatan upp mig för en melodifestivalkväll. vi tog en sväng på Kvantum och köpte lite smått och gott till fruktsallad. ( Natalie mixade ned blåbär i grädden vilket blir väldigt gott.. Ett litet tips! ) Sen drog vi hem till henne och mös ned oss i soffan. Blev en hel del snack mellan låtarna om mestadels pojkar och framtidsplaner. Jag måste säga att jag är riktigt avis på henne och Tina som ska semestra i Thaiand och Vietnam under X antal veckor framöver.. Det blev i alla fall en trevlig kväll och de var kul att träffas för de var ju ett tag sedan sist.
     Angående kvällens tävling var vi båda lite besvikna. Vi var båda överens om att Elin Lanto inte är någon favorit men att hon hade bästa låten igår! Vet itne riktigt hur hon kunde hamna på en sjunga plats med sin Doctor, doctor..  Timotej kändes som en ritkig rip off, på Sarek, vilket ju verkar stämma rätt bra om man läser dagens tidning. Darins låt var väl sådär han var ju desto bättre, men sen tyckte jag nog Afrikanen hade kunnat få en plats i andra chansen.  Aja man ska väl iten säga så mycket då man inte ställt upp och röstat..

 

Kuben Cup

I fredags var det dags för Kuben Cup.. Vi spelade tre matcher. Den första mot Bollsta IK som lyckades ta ledningen efter ca 2 sek.. Vi vann slutligen med 4-2 men vi var pinsamt dåliga. Den andra maten spelade vi mot ÅFF F95.. ett gäng småtjejer får man väl säga. De rullade boll medan vi bara ittade på så de vann enkelt med 2-4. Vilket var ännu pinsammare. Men som sagt vi lirade inte boll vilket kanske inte är så lätt då de är max 8 pers på träningarna.  Vi hade nog inte mer än 2 passningar på 20 minuter i den andra matchen. Tredje matchen spelade vi mot Ruifs flicklag och då lyckades vi i alla fall vinna med 1-0, men vi spelade inte speciellt bra i den matchen heller.  Det blir en intressant sommar vill jag lova.. och det känns ju lite sådär efter helgens resultat..

Trist och tråkigt

Ja nu är man allt bra less på skolarbetet och C-uppsatsen. jag sitter just nu och gör en tidiga opponering på två grabbar i min klass arbete. Eftersom vi inte behöver vara klara, är det så vitt jag vet ingen som är det, så opponeringen blir ganska märklig. Pojkarna har inget försättsblad, ingen titel på uppsatsen, ingen sammanfattning ingen diskussionsdel och så vidare och så vidare.. Så de känns lite konstigt att försöka ge dem feedback då de som läsare är väldigt svårt att få någon uppfattning om arbetet.
     I helgen blir det cup på konsgräset i Kuben, Långsele. Simon ska lira med frånö också så han ska hem även han. Trist bara att finalen är förlagd på söndag så man inte kan passa på att gå ut med polarna då man kommer hem.. Eftersom jag fick lite "klagomål" på att det förekom för lite bilder på ägaren till bloggen så  bjuder jag på en gammal goding från Parken i Örnsköldsvik. På tal om utgång förstås!!


Älskade SPSS

Jag fattade ingenting av SPSS då vi läste statisitk i början av utbildningen och ännu mindre förstod jag idag då jag satte mig ned i datasalen för att försöka få fram någon form av resultat från min enkätundersökning. Jag lyckades ganska snabbt förstå mig på hur man skulle fylla i rådatat och efter att min bättre hälft gjort ett litet besök i vår datasal lyckades jag få till några stapeldiagram. Sen var de bara de där jävla testerna kvar. Största delen med den här uppsatsen är de där testen. Jag fattar inte hur man gör dem, och inte heller hur man tolkar dem, om man nu mot all förmodan skulle lyckas utföra ett. Lyllo er som slipper göra kvalitativa undersökningar och bearbeta data i SPSS när ni skrriver C-uppsats!
    Aja, jag slapp iaf göra någon komplettering på beteendevetenskapen. Läraren frågade mig om jag ens läst kurslitteraturen eftersom jag inte refererat till den :/ om jag gjort det eller ej låter vi vara osagt. Hur som helst är det skönt att slippa tänka nå mer den där kursen.


Valetine's day

Lyllo en annan en som har världens bästaste grabb att tillbringa dagen med. Vi bytte tröjor med varandra imorse och sen lagade vi braklunch. fläskfilé med Icas, Bearnaise Tre peppar, och grönsaker i ugn. Väldigt gott var det!! Sen får vi väl se vad som händer ikväll. Blir nog en film eller något avsnitt av Skönheten och odjuret om vi kommer över något sådant.
     Hoppas alla har en toppen mysig dag!

  Bilden är snodd av (Hanna)


Duktig ponke

Simpan hade minsann, bytt rent i sängen, tvättat, dammsugat, gått med alla tomglas och annat skräp till insamligen när jag kom i torsdagskväll. Sötisen hade även lagat tacogratäng som vi mumsade på. Vi avslutade kvällen med två avsnitt av skönheten och odjuret. Tv-serien med Ron Pearlman och Linda Hamilton. Gammal klassiker får man väl lov att säga. Simon hade tydligen Vincent som idol å han var liten till och med.. Senast idag såg vid det sista av de fyra första avsnitten. 
     Idag har jag varit iväg och skrivit en omtenta.. igen.. usch. Har blivit lite mycket sånt. Irriterad blev jag också för den nya tentan såg HELT annorlunda ut i jämförelse med de tidigare.. Har jag jättetur har jag klarat mig. Så nu får ni hålla tummarna! Efter tentan blev de lite sallad från Ica och sen drog vi ned på Pilen för att besöka systemet innan de stängde. Simon har dragit iväg till Niclas och ska troligtvis vidare till någon fest senare med ryss-tema. Han lånade min pälsmössa och kofta!  Allt som saknades var egentligen mustaschen:)
     själv ser jag på Melodifestivalen och ska nog övergå till lite Dam-hockey i väntan på att kärleken återvänder till Peddan!!

Sjuuukt dålig uppslutning

Idag har jag varit iväg och tränat fotboll igen. Vi var sex stycken den här gången. Det är helt sjukt dåligt! Plus att jag tycker det är astrist att vi aldrig får lira på hela planen.. Är ju den delen jag går dit och tränar för. Resten tycker jag är trist!! Alla i laget är tydligen på vift. Några tränar handboll, vissa pluggar på annan ord och andra ligger tydligen hemma och sover ;)
     Hade det varit vårt flicklag hade de här aldrig varit okej..  Är det kanske inte nu heller mend e känns som att mågna har en väldigt slapp inställning till att gå och träna. Tydligen hade Per snackat med nån tränare för Umeå Södra så förhoppningsvis får vi börja träna med dem framöver!
     När jag kom hem vankades det semla från Skafferiet. Ritkigt god måste jag säga. Bra smak på bullen för en gångs skull, och den var itne allss å där supermäktig som semlor ofta kan vara. Näe, den får hon bra betyg för Stenberg!

Imorgon bär det av mot Umeå igen.. Ska bli så himla skönt att få mysa med simpan igen!! <3

Sundsvall med Daddy!!

Imorse blev det en snabbis på vårdcentralen efter ett nytt recept och efter de en sväng in på Konsum för att skriva på papper. När vi kom hem igen satte vi oss framförd tv:n och såg på pappas Star Gate. Själv var jag så trött att jag lyckades somna och två avsnitt senare väckte pappa mig och sa att det var dags att åka till Sundsvall.
     Medan pappa var till tandläkaren strosade jag runt på stan. Inne på Vero Moda fick man rabatt baserat på hur många varor man köpte. 1 vara = 10%, 2 varor = 20% osv upp till 50%. Jag lyckades hitta leggings, kofta, t-shirt, linne och läderarmband för bara 320 kr!
     Sen blev det ett besök på Coop där vi handlade lite till dagens middag. Då vi skulle betala hittade inte pappa sitt Coop Visa, och väl hemma började vi leta det som nå tokar. Det visade sig att jag hade det i en av mina jackor som hängde i garderoben! Så det var nog sisita gången pappa vågade låta mig köta betalningen med hans kort då vi handlar.. Å andra sidan var det ju bättre att de låg i min, och inte någon annans jacka..

Båååring!!

Idag har jag inte gjort någonting alls. Ingenting över huvud taget.. Hade ett tag planer på bio men vissa delar av sällskapet hade möte så det blev ingenting med det. Var tänkt att jag skulle hänga på Natalie, och Koffe.. kanske Tina med!? för att se Snabba Cash, men icke. Istället såg jag Halv åtta hos mig och Familjen annorlunda med mamma och pappa och åt glass. Vi hade i för sig träning, men jag ahr inge skor för att lira i tältet så de fick vara..
     Imorgon skall jag iaf försöka få en del grejer uträttat. Skall ned på vårdcentralen kl 10:00. Jag har redan lejt pappa till skjuts. Sen ska jag försöka få till lite grejer med uppsatsskrivandet. Måste även göra en liten kort visit in på Konsum med för att se om jag skall skriva under nå papper sen i helgen.. Noga med anställningspapperen!!
     Simon har varit och sett hockey hos Henke som vanligt. Han ingår snart i inredningen där borta..  MoDo vann som tur var med 4-1 mot Brynäs så förhoppningsvis fortsätter de i samma anda så man slipper trösta en ledsen sambo då slutspelet går av stapeln! Jag ringde  för att surra lite med karln efter matchen men han var tydligen kvar på Berghem och såg nån dokumentär om Foppa.

Vi avslutar kvällen med en klassiker! Varsågoda!


Filmmys

Så var helgen över ingen då. I fredags gjorde jag väl egentligen nget vettigt alls efter middagen. Mamma och pappa kikade på Lets Dance, vilket inte ritkgit är min grej så jag blev sittandes vid datorn. Jag la mig huffsat i tid ändå eftersom jag skulle upp och träna fotboll på lördagmorgon. Jag hade ställt väckaren på 8:30 men blev väckt ca 10 minuter tidigare av att de ringde från Konsum. Det krisade tydligen så jag tog på mig att jobba efter träningen.
     Väl på jobbet så funkade inte kortläsarna som de skulle.. eller ja var kontakt med banken var inget vidare så de blev till att visa leg för alla som ville handla på sina kort. Väsrt av allt är när någon handlar för över 500 kr och man måste börja ringa BABS för att genomföra köpet. Som tur var lyckades någon klok en få ordning på systemet så vi slapp ha långa köer hela dagen.
     Väl hemma vankades det middag.. Skinkstek med hoisionsås och purjo.. Resten av receptet har jag glömt ;) Efter middagen såg vi film, jag mamma och pappa. Law abiding citizen. Riktigt bra film om en karl som får sin fru och dotter mördade i början av filmen.. Pay back time i lite annorlunda tappning! Den rekommenderar jag :)
     Hann med att vara taskig typ tre gånger med den här helgen.. Sorry plutt!! Älskar iaf dig!

Gratis Bio

Någon som är lite sugen på att gå på bio?  Ett enkelt sätt att skaffa sig gratis biobiljetter är att bli medlem på GratisBio.se (http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=35051) Där man med genom att deta i olika tävlingar och kampanjer kan samla poäng som vidare kan lösas in mot biobiljetter. Kanon! eller hur?! 

Varför inte passa på att bli medlem så här innan Alla hjärtansdag? Ett mysigt biobesök med pojk- eller flikvännen låter väl som en bra idé? Efter att ha skrapat ihop bara 400p har du möjlighet att växla in din skörd mot en biobiljett. För dig som redan skaffat biljetter går det bra att efter bara 200 poäng växla till sig ett presentkort på SF´s popcorn Meny. och om du mot all förmodan inte gillar bio kan du istället välja att växla in dina poäng mot tidningsprenumerationer, och presentkort på bland annat Nelly.com, Carlings, BioBok och mycket mer!


Syster yster

Idag lyckades jag och Lina efter mycket om och men ta oss ned på stan för att uträtta en del ärenden samt ta en fika. Vi inledde med en tur till erikshjälpen där jag köpte en gammal soppslev i rostfritt stål för 7kr. Tänkte de var lika bra för de är ingen höjdare att sitta med skeden i kastrullen då det lagats soppa på Peddan. Sen blev det en tripp till Bakfickan där syster bjöd på sallad och läsk. Snällast hon!! :)
     Efter fikat blev det ett beök in på Intersport där Lina lite på impuls lyckades köpa ett par nya träningsskor. ritkigt snygga i svart och någon nyans av cerise-rosa! Tummen upp för dem! Sen blev de en sväng in på konsum för köttfärs till dagens middag, och så slutligen ett beök på DollarStore. Enligt rykten skall de bygga nytt framöver..  Kan bli nice! 
     Väl hemma satte jag och pappa igång med maten. det blev tacos och eftersom det är Linas favorit tvingade vi hit henne på mat fastän hon inte hade tid. Hon behöcde tydligen dammsuga.. Efter maten la vi oss framför tv:n och de gick inte många minuter innan en annan en slockande! vakande av en puss på pannan då Lina skulle dra hemöver.

Nu blev jag sugen på att se Min alla käraste syster.. Eller vad Astrid Lindgrens mysiga film och hålet bakom rosenbusken heter?! Det är säkert närmare 20 år sedan jag såg den sist. Så om någon lycklig råkar få chansen att se den så rekommenderar jag den varmt!!!

Jag och påsen!

Jag känner mig idag som det senaste tillskottet till Trasdockorna. Jag hände med syster på skarpis igår för att lira lite innebandy. Lina klev av efter ens tund för hon kände sig inge pigg så resterande tid spelade vi tre mot tre. Det var ett jävla pass att hoppa in i för en annan en som inte tränat sen fotbollen i höstas! Men gårdagwens skörd blev i alla fall, en rejäl träningsvärk i rumpa och rygg, skavsår, blåmärken och naturligtvis en blånagel. Lagomt tills de var dags att sova började nageln värka så jag var tvungen att kliva upp ett par tre gånger och tömma den på blod och vätska innan jag, med hjäl av en alvedon, kunde somna. Mn så sov man också som en stock fram till 11:30 imorse!
     Idag är planen att åka ned en sväng på stan med pappa för att handla. Bland anant purjo och morötter till "korvgrytan" som skall lagas. En riktig favorit så en annan en var lite yngre.  Sen bör jag väl också försöka hitta lite litteratur till min c-uppsats på biblioteket, men jag ahr inget lånekort med mig hem så vi får se hur det blir med det!

 

Domenicer - Dolce Marmellata

Idag kikade jag en stund på förkväll där snygga Josefin Crafoord var gäst. Bettan nämnde bland annat att Josefin varit med i ett band/en grupp för några år sedan och då svarar Josefin att de fortfarnade är igång och att de precis spelat in en video. Jag kom på för typ fem minuter sedan att det skulle vara kul att kolla upp vad de var för ett band egentligen, och de visade sig att de låg bakom en av mina favoritlåtar för ett x antal år sedan. Här har ni Videon!



Trötter

Tiden går så otorligt fort nu för tiden! Så var den måndag och med det snart tisdag igen. Jag hinner inte med någonting. Morsan väckte mig imorse innan hon drog iväg på obbet/utbildning och meddelade att jag måste leta rätt på ett par täckbrallor nere för de var tydligen -30 grader ute idag. Jag somnade om ganska snart och väcktes en timma senare av alarmet. Jag var fortfarnade dödstrött så jag lyckandes nog snooza en fem-sex gånger innan jag äntligen lyckades ta mig ur sängen! Väl uppe var det bara att börja packa på sig med kläder för att ta sig ut i kylan. Smart som jag är tog jag inte med mig min riktiga vinterjacka hem, så jag fick leta reda på nån gammal sak nere i källarn. 
     Väl framme i stan och på väg till kostenheten blir jag lite förvirrad. tydligen hade tillväxtenheten flyttat in i de lokaler kosenheten höll till i senast jag var där. Jag fick börja messa mamma, som tipsade om att höra efter på kommunhuset, och de var ju inte helt fel eftersom de faktiskt hade flyttat in där så sent som i höstas. Planen var att kopiera upp enkäten men tydligen var Karin nere i Stockholm och Anita var lite upptagen. Hon tog sig ändå snäll som hon är några minuter och såg till så jag fick komma iväg på arkivet och göra 150st kopior av enkäten.
     På vägen hem handlade jag lite grejer till middagen. Bland annat linser och kikärter, men soppan som jag själv och Simon tycker är god gick inte alls hem på Solvägen.

En ensam Borgström i ett hav av Edströms!!

I helgen har det varit en hel del Eströms! Annica har precis flyttat upp till Umeå så Jens, Simpans storebror, var upp för att hälsa på henne. Så under fredagen var vi alla fyra ut och käkade mongolisk buffé på Great Eastern. Till  förrätt får man varmt bröd och pekingsoppa och efter de är de bara att hugga in på buffen. Man får själv plocka grönsaker och kött så steker de på maten åt en. Det finns en hel del att välja på i köttväg men de bästa är ändå räkorna som blir så grymt goda med alla oljor och kryddor!!
     Efter maten tog vi en taxi hem. Vi drog hem till oss och lirade Buzz och rockband så vi fick kramp i fingrarna. En anna en fick ställa upp och sjunga då de inte var ett vidare populärt uppdrag. Å andra sidan är jag rätt nöjd så länge jag slipper lira trummor :)
     I lördags var vi ner en sväng på stan. Jag hittade ett par stövlar, men inget mer. Sen var det dags för hockey och medan resterande såg ned fixade jag med maten. Det blev som vanligt pommes barbeque och fläskfilé med hot bearnaise. Till efterrätt hade Jens och annica köpt semlor så de avnöjts vid ett parti Geni.
     Ikväll har jag lämnat Simpan för Kramfors. Passade på att åka med Jens till Gallsäter så fick pappa hämta upp mig där. Han hade sjukt bra tajming vill jag lova. Jens hann inte mer än köra in i bussfickan så kom pappa :)På vägen hem stannade vi å sylos och köpte pizza! Så himla gott med RIKTIG pizza.. de är nämligen inte så gott om de i umeå!!

RSS 2.0