Daimgott

Sitter för tilfället och smaskar på en daim och kom på att jag faktiskt har ett busenkelt och smaskigt recept att tipsa om som innehåller just daim. Jag fick det själv av Emlan en kväll då jag mötte henne och Helena nere på Ica som då skulle hem och göra lite efterrätt.

För 6-8 pers

12st Digestivekex
1st Milda Vaniljvisp
(finns även som låglaktos)
100g Hallon Ev, frysta
100g Blåbär Ev, frysta
1 förp Daimkulor alt. 3st  Daim "single"

Krossa kexen och lägg dem i botten på en pajform.
Vispa vaniljvispen fluffig och bred ut över kexen.
Toppa därefter med bären och diamkulorna.
(Använder du vanlig daim kan det slå krossa den genom att så den mot
exempelvis bordkanten ett antal ggr innan du öppnat förpackningen.)

Blandingen kan förstås även göras i portionsformar, eller varför inte ett gäng fina glas!?
Smaklig!

Dagens lilla citering..

Detta fanns att läsa på Själevads Hemsida ikväll efter deras  seger mot Junsele i Division III
     "Storseger i div 3 matchen mot Junsele, 10-2 En strålande insats av ett taggat Själevad som för dagen bestod av 9 st spelare ur A-truppen förstärkta av en veteran, Charlotte Gimbergsson, och tre st -94:or."
     Själevad låg näst sist i serien innan matchen, och valde alltså att plocka med så många som 9 spelare från A-laget.. visst förstår man att de inte vill trilla ned i Fyran med andra laget.. Men hallå, Skall de verkligen vara okej att ha  näst intill hela startelvan bestående av spelare från den högre divisionen?!

Kärlek!!

Idag har jag varit iväg och spelat fotbollsmatch i Sollefteå efter jobbet. gjorde en snabbvisit på apoteket på vägen hem och inhandlade slemlösande och Otrivin Comp, troligtvis världens bästa nässpray. Jag har dragits men snuva i tre dagar nu men efter bara några minuter har sprayen börjat verka och jag slipper gå runt med tamponger uppkörda i näsan! grymt bra!! Så den rekommenderar jag varmt.. Lite dyrare, men så också aningen bättre!!
      Matchen vann vi med 1-3 vilket var ett rättvisst men ganska dåligt resultat från vår sida. Vi hade flera fina målchanser men det var som att vi bara gick in halvhjärtat idag.. hur som helst så var det skönt att kunna åka hem med tre pinnar i bagaget..  På hemvägen blev det samtal till grabben så då gick resan hem ordetnligt fort. Saknar mitt myssällskap vill jag lova! Jaja, får kanske ta igen det på lördag.. Nu ska de bara käkas lite och sen blire godnatt! Adjöken! 

Vaccin

Idag har jag och Simon varit iväg på läkarstationen för att vaccinera oss. Vi hade tid klockan 11:15 vilket Simon i princip presenterar sig med då han ska registrera sig. Då han berättar vad han heter får han vet att han har tid först om en halvtimma, 11:45, och jag 11:30.. Vi suckar högt och säger att vi har ju fått tid kvart över och har gått ifån jobbet.. "Ja det är väl något missförstånd.." svarar hon bakom disken.. Drygt som fan med tanke på att vi båda faktiskt har en hel del ansvar.. Var syster som bokat tiden så jag ringde och surrade med henne och hon hade tydligen skrivit upp tiden som skulle vara för oss båda, 11:15, direkt så hon talade med receptionisten. Inte nog med att vi fått fel tid så ligger de som vanligt efter på Carema.. Tror inte vi fick träffa sköterskan förrän 11:40.. 
     Jaja, nu ska jag slå in ett paket till Simon som fyller år i mitten av  Augusti.. Så nog är man ute i god tid alltid!! 


Härnösands stadsfest

Funderade fram och tillbaka hela dagen igår på om jag skulle hänga med till Härnösand eller inte. Simon och gänget skulle dra ned redan vid 18:oo och eftersom jag jobbade til 17:oo kändes det för stresigt att följa med dem. Även syrran och johan hade planer på att dra ned, men de var inte hundra.. hur som helst blev de bestämt att Lina skulle åka ned så då skulle vi i alla fall ha skjuts hem om jag hängde på, så jag tänkte att de var lika bra att hänga på så man slapp sitta hemma och tråka ytterligare en lördag. Var in en snab sväng på området där jag tråkigt nog missade Charlottes bröstchock.. Hon hoppade lite för högt i slutet av en av låtarna så ena bröstet smet ut ur klänningen.. Efter det letade jag rätt på simpan och hängde på honom upp till "en fest" som Frånöfolket stod för.. Avslutade sedan kvällen med en öl nere på området  och ett nio-pack nuggets på Donken.
      Har haft förbi Miriam och hennes fem ungar här på fika idag. De är alla rätt lugna och snälla egentligen, men de blir fan tufft ändå när de är så många som triggar igång varandra och så vidare. Alla ska prata samtidigt och de mindre är inte sena med att hänga på då någon av de äldre börjar leka jaga eller retas! 
   Ikväll blir det till 99% säkerthet Watchmen med simon nere i källarn. Förhoppningsvis med fruktsallad som tilltugg!


Skor hos Junkyard

För dig som letar snygga skor rekommenderar jag att ta en titt på junkyard.se som just nu har rea..
Ett litet urval;


Utskällning

Idag har jag inte gjort någonting alls egentligen. Vaknade strax efter tolv och var ut och vattnade blommorna efter regnet samt matade fiskarna. blev lite orlig för dem eftersom pumpen i poolen deras inte fungerar som den ska.. var tydligen något med filtret och eftersom det bildas ammoniak i det efter bara ågra timmar var det ingen bra idé att låta Johanna sätta igång de hela igen. Hade varit trist om jag i all välmening råkat ha ihjäl pappas firrar lagomt tills han kommer hem igen.
     Var iväg på träning i duggregnet också.. Vi var rätt få trots att systrarna Åström var med och tränade idag. Vi fick efter drygt halva träningen en rejäl utskällning för att vi hade så dålig fokus. Men men, blir nya tag på måndag för nu är det snart dags för serien att dra igång igen! 
     Inte undra på att det bara regnar då en annen en lyckats ha ihjäl inte mindre än tre spindlar de två senaste dagarna! 

En klar seger

Vi besegrade Frånö med 12-0 på hemmaplan igår kväll..  Frånö började helt klart bäst mot ett ganska förvirrat och stressat Kramfors. Emelie Berggren fick göra en ritktig räddning i målet! Tjejerna lugnade ned sig och börjde rulla boll allt eftersom. Enligt min mening märks det tydligt att Frånö framförallt består av unga tjejer som kanske backar lite väl myckeet i närkampsspelet, och inte ritkigt är villiga att ta kampen om bollen. Våra småtjejer som inte är så små gjorde samtliga bra ifrån sig och även Eva som precis gjort comeback.  
     Idag har jag jobbat precis hela dagen.. 10 tiimmar och 15 minuter närmare bestämt.. Drygt men antaligen värt de när räkningarna ska betalas.. Ikväll ska jag nig kika på nån film eftersom jag ändå är ledig och har hela två tv-apparater helt för mig själv! Så antingen blir de mys i soffan eller så i päronens säng! De två, alltså mama och pappa, har gjort en runda på Ullared i dagarna två och ikväll har de lyckats spendera en hel del på lotter och chokladhjulen på Liseberg..



Ikväll blir det till att sova ensam igen. Simpan har visst vart iväg hela vägen till Strömsund idag.. Så han har till och med haft en längre dag än en annan en idag.. Hade tänkt bjuda på fläskfilé, pommes och bea, men en korv efter vägen var visst mer lockande?! I för sig smakar ju allt bra då man är riktigt hungrig..
     Och du.. Jag lovar att drömma om dig, och bara dig, sen!!




17 Again

Ikväll har jag sett på film med sötnosen! 17 Again och med Zac Efron och "Chandler" Perry. Slutet hann man räkna ut redan i början och storyn lika överdriven som tidigare filmer med Efton.. Lite väl överdrivna moves då de inte ens var "en musikal".. Det var dock inga problem att hålla sig vaken och är man tjej på typ 12-13 år faller man säkert stenhårt för Mike/Mark..
     Imorgon har jag bytt schema så jag jobbar från morogn till fem istället för att stänga.. Ska nämligen lira mot Frånö kl 20:00 på IP, så jag var tvungen att mixtra lite med scehmat ;) förhoppningsvis får man även hit edström på övernattning också.. Är nästan så att det ekar, vad tomt de är här hemma, nu när mamma och pappa åkt ner över..

Söndag

Idag har jag spenderat störta delen av dagen på jobbet igen. Jag både öppnade och stängde butiken innan jag fick gå hem. Imorogn blir det trevligt nog sovmorgon och likaså på tisdag vilket känns skönt! De var för övrigt min sista söndag på konsum den här sommaren.. Jävligt nice att få vara lediga då "alla andra2 är det, men samtidigt synd eftersom söndagarna ger lite extra betalt.
     Fick besök av en Edström inatt.. Trodde först de var pappa som kom för att väcka mig  och fick panik över att ha försovit mig, men så var de visst bara Simpan som kom smygandes efter ett besök hos Åberg. Mysigt med lite sällskap! var lagomt avundsjuk på Grisen som fick ligga kvar bredvid sötisen då en annan en cyklade in mot stan..
     Ikväll har jag varit iväg och kikat på en träningsmatch mellan Kramfors och Graninge som slutade 0-0. Var nära att somna på läktaren ett tag, men fick dock bara "en knapp" på kinden efter att ha legat lutad mot Simons axel en stund. Blv sedan middag då jag kom hem.. någon typ av orientaiska biffar med sås och sallad, och så lite glass till efterrätt! Jaja, nu blire nog film!!

Dåligt uppdaterat igen..

I fredags minns jag inte ritkigt vad jag gjorde. Så det var antaligen inget speciellt som hände. Laga och äta kinagryta med päronen är typ de enda jag minns. försökte även se Transformers men jag var så trött att ögonlocken föll ned hur mycket jag än stretade emot. blev väckt av simpan klocka två då han klagade på högljudda gäster hemma hos sig.
     I lördags var Simon hit eftersom mamma och pappa bjöd på grillat. Entrecôte, fläskkött till pappa, och ugnsgrillade grönsaker. Vi passade också på att testa två nya såser som jag fick äran att blanda till. däribland en gjord på anansglaze och créme fraich som var god, men inget slår ju bean till köttbiten! Till efterrätt blev det köpt kladdkaka med vispad grädde/vaniljvisp samt en förlust i kubb mot morsan och farsan. Pinsamt hur man kan förlora två av tre mot föräldrarna.
lite senare dök även sysyter och johan upp så då spelade vi BrainStorm, och på nåt jävla vis lyckades stofilerna ta hem segern än en gång!
     Under söndagen åkte vi ut till Simon föräldrar på käk. Blev grillat även där, samt en fruktsallad med grädde till efterrätt. hon är snäll svärmor som inskaffar laktosfri grädde för en annan ens skull.. Vill man ha det här hemma får man minsann handla själv. Oftast i alla fall! Är  rätt skum smak på just grädde som är utan laktos, men till fruksalladen tyckte jag det blev rätt schysst iaf. Efter käket drog vi på Hemköp för tt köpa lite gotta till Transformers - Revange of the Fallen . Tyckte den var riktigt hyfsad. Inte som första filmen, men bra ändå!


Äntligen!

Har jag lyckats boka in något skoj den här sommaren. Jag mötte Paulina idag på Konsum och hon nämnde att Linda kommer hem i helgen och blir hemma i ca en vecka. Eftersom jag är ledig på torsdag och de är Grillkväll på Kramm på onsdagarna numera så bestämde vi oss för att dra ihop ett gäng och gå dit! Så de ska bli skoj!!
     Så var de snart helg igen då.. Enligt tidningarna skall det bli bra väder på lördag. Inte alls för varmt men i alla fall solsken. Så nu håller vi tummarn! Simon surrade om att umgås med Tobbe så vi får väl se vad som händer i ehlgen då man äntligen är lite ledig igen..

Candle in the wind

Har varit i kyrkan idag för att ta förväl av Elisabeth. Jag trodde inte själv att det skulle bli jobbigt, då jag inte tyckt det de tidigare gångerna man vart iväg. Klart det varit tråkigt men man har som alltid kunnat se något gott i det som skett.  Men ritkigt så var väl inte fallet idag.. Känns ofattbart. allt har gått så fort. Och då man ser hela familljen där, Bosse och döttrarna som är i ens egen ålder så är de fan inte roligt.  Tone är ju som en själv, fortfarande "bara barnet"..  
     Någon kvinna som jag antar jobbade på kyrkan, spelade Candle in the wind.. vilket passade perfekt! Någon berättade om hur givmild Elisabeth alltid varit, och ja nog var man lite bortskämd så man var över hos grannen alltid! Vi har inte haft så mycket kontakt de allra senaste åren men visst har väl mamma och pappa umgåtts med dem i alla fall någon gång per år. Senast vid nyåret smidde de planer på att åka ned på en weekendresa till Stockholm tillsammans..
     Det har som sagt gått alldeles för fort.. Hon var en otroligt fin människa som lämnade oss alldeles för tidigt!


Trött som få

Nu har man lyckats ta sig igenom ännu en helg fylld av arbete. Fredag, 11-20:15, Lördag, 8-17 och söndag 8:30-18:15.. Och sen måndagen som krävde att man klev upp kl 05.. Så jäkla drygt att jobba helg på konsum för man får slita i kassorna hela dagarna då vi är så få personal. Sen att behöva börja jobba klockan sex då man stängt kvällen innan är inte heller någon höjdare. Man hinner aldrig riktigt ta igen sig. I söndags sov jag hela lunchen i soffan på personalrummet, och ändå såg jag visst jättetrött ut entligt Simon då han kom förbi och köpte Cola zero.. Idag sov jag ca 1½ timma då jag kom hem och jag känner mig ändå inte pigg.. Lär väl troligtvis bli sjuk för att jag sovit för lite den senaste tiden.. Det börjar kännas i halsen!
      Näe nu ska jag nog ta mig en skål choklasglass så kanske man kommer till liv.

Gatufest utan Johanna

Stackars alla er som fått åka på Gatufesten denna helg bara för att upptäcka att jag ju inte äns är där.. Nä, i helgen är det bara jobb som gäller. Jobbar kväll fredag, lördag och söndag så de kändes inte direkt värt att ta ledigt fr att åka till Sundsvall. Mamma och pappa har åkt iväg till Peter och Anns stuga så jag är helt ensam ikväll. Hade tänkt se någon bra film då man för en gångs skull har chansen att bestämma vad som skall ses. Tyvärr verkar det inte visas något  sevärt på tv:n ikväll så förhoppningsvis finns de någon okej rulle här hemma man kan sätta igång. 
     Fränt förresten att de hittat tre nya dinosaurier i Australien.. Tycker det är rätt fascinerande med gamla utdöda bestar och monster man hittat kvarlevor från. Och kanske ännu mer intressant är väl historian bakom dessa varelser. Mycket kan nog till viss del förklaras med Darwins teorier.. Till exempel att dinosaurierna egentligen bara övergått till att bli vår tids fåglar och inte alls dött ut av något meteroit eller istid. (Ja de kanske var  lite väl enkelt, men tanken är ändå charmerande!) Och vem vet vad som lurar i våra llra djupaste hav?!


Sommarvärme

Idag är man minsann ledig igen. Ställde återigen alarmet på 10:00 för att förhoppningvis vakna upp til sol. Det gjorde jag även om det längre bort på himlan var tjockt med moln. Jag hann vara ute i uppåt en timma innan molnen började lägga sig framför solen.. Vilket i för sig inte gjorde så mycket för jag vara nära att avlida ute i värmen. En sån här dag skall man ju ha nära till vatten för att kunna hålla sig i solen. Stackars Simpan som jobbar ute..  
     Har kikat lite på utlandsresor de senaste dagarna.  Syrran vill inte åka till Turkiet så Bulgarien eller Kroatien kommer vi nog att landa i under mitten av Augusti om allt går enligt planerna. Kvittar egentligen för mig vart vi åker. Huvudsaken det blir lite sol, bad, värme och semester!
     Nu väntar jag bara på att pappa skall bli klar i duschen så ska vi ta oss ned på stan för at thandla lite käk. Vi skall göra en het tacogratäng i värmen, då resten av stans invånare troligtvis äter kräm. (Det borde heta att "det säljer som kräm i värmen" istället!)

RSS 2.0